Η ΕΡΤ στο φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου

Η ΕΡΤ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, διοργανώνουν masterclass με θέμα: «Transmedia: Πες την ιστορία αλλιώς», την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Στο πάνελ του masterclass θα βρίσκονται ο Διευθυντής του ARTE France Cinema Michel Reilhac και οι σκηνοθέτες Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, η οποία και θα συντονίσει τη συζήτηση.

Το

transmedia είναι μια νέα τάση στην παγκόσμια κινηματογραφία που χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές σκηνοθεσίας, αφήγησης, παραγωγής και προώθησης του κινηματογραφικού αντικειμένου. Πρόκειται για μια  νέα μορφή οπτικοακουστικής έκφρασης, που υπερβαίνει τις συνηθισμένες κινηματογραφικές φόρμες, προτείνοντας διαφορετικά μέσα διανομής. Στις σημερινές συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, το transmedia αποτελεί ένα αναγκαίο εργαλείο για να συνεχιστεί η ανεξάρτητη κινηματογραφική δημιουργία.

Μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της καινοτόμου αυτής διαδικασίας, παρουσιάζεται μέσα από το σχετικό επεισόδιο με τίτλο «Transmedia» της σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί μια εισαγωγή στο transmedia, σκιαγραφώντας το πορτρέτο ενός σημαντικού ανθρώπου του κινηματογράφου, του Διευθυντή του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου ARTE France Cinema, Michel Reilhac.

Το ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι διαθέσιμο για θέαση διαδικτυακά, μέσω της υπηρεσίας WebTV της ΕΡΤ στη διεύθυνση: ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/2693-transmedia.html.

Keywords
Τυχαία Θέματα