Η ελληνική βραδύτητα VS της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας

Email αναγνώστη

Στην Ελλάδα η ελληνική βιομηχανία αναμένει στο ακουστικό της όταν, την ίδια στιγμή, η Ευρώπη προχωρά απρόσκοπτα με ενέργειες που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τις αγορές και να στηρίξουν τη βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, την ώρα που στη Χαλυβουργία Ελλάδος οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει με την επιβολή των μέτρων ελάφρυνσης που έχει

εξαγγείλει για τις βιομηχανίες, και δη τις ενεργοβόρες, στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα γράφει ο Γαλλικός Τύπος, ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός EDF προχωρά σε μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας σε βιομηχανίες κλειδί όπως οι Solvay και Arcelor Mittal.

Την ώρα που η Χαλυβουργία μέσα από ανακοίνωσή της δηλώνει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού, κανέναν από τα εξαγγελθέντα μέτρα για την μείωση του κόστους ενέργειας των ενεργοβόρων βιομηχανιών δεν έχει υλοποιηθεί, στην Γαλλία η EDF προχωρά σε μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας με τιμές που κυμαίνονται στο επίπεδο των 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μάλιστα η μείωση σε αυτές τις δυο εταιρείες έρχεται ως επόμενο βήμα μετά από την επαναδιαπραγμάτευση και τη νέα σύμβαση ηλεκτρικής ενέργειας που υπέγραψε η EDF με την ένωση των μεγαλύτερων εταιρειών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, την Exeltium.

Στην ελληνική αγορά από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μέτρα τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, σε συνέχεια ανακοίνωσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση υλοποίησής τους.

Νώντας Παπασπύρου

Keywords
Αναζητήσεις
τιμωντας την βραδυτητα
Τυχαία Θέματα