Η Χιλή έστειλε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στο σπίτι της

Η καταπληκτική Χιλή νίκησε στο Μαρακανά 2-0 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, και την έστειλε στο σπίτι της! Η Ισπανία, δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που κυριάρχησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και κατέκτησε δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2008 και 2012) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010).

Η Χιλή εξασφάλισε μαζί με την Ολλανδία την πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ. Οι δύο ομάδες, θα αγωνιστούν στην 3η αγωνιστική, στις 23 Ιουνίου,

στο Σαο Πάολο για την πρώτη θέση του 2ου ομίλου.

Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, απογοήτευσε και ήταν φανερό ότι οι παίκτες της δεν είχαν ψυχολογία. Οι Ισπανοί, μπορεί στην αρχή του ματς να είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και ήταν μπλοκαρισμένοι από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Χιλής.

Στο 19′ ο Σάντσες μπήκε στην περιοχή γύρισε τη μπάλα στον Βάργκας ο οποίος απέφυγε τον Κασίγιας και σκόραρε για το 1-0. Η Ισπανία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν απείλησε την εστία του Μπράβο. Στο 43′ έγινε το 2-0. Ο Σάντσες εκτέλεσε φάουλ ο Κασίγιας απέκρουσε με τις γροθιές και ο Αρανγκίς με νέο σουτ σκόραρε.

Στο β’ μέρος οι Ισπανοί μπήκαν πιό δυνατά, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Ντιέγκο Κόστα (48′) και Μπουσκέτς (53′, σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ), αλλά μετά έκαναν 27 λεπτά για να δημιουργήσουν νέα ευκαιρία!

Η Χιλή θα μπορούσε να πετύχει τρίτο γκολ στο 68′, αλλά ο Ισλα σούταρε από κοντά άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο τερματοφύλακας της Χιλής, Μπράβο, είχε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Καθόρλα (80′ και 88′) και Ινιέστα (84′).

Ισπανία: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Τζόρντι Αλμπα, Ράμος, Χάβι Μαρτίνεθ, Τσάμπι Αλόνσο (46′ Κόκε), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Πέδρο (76′ Καθόρλα), Σίλβα, Ντιέγκο Κόστα (64′ Τόρες).
ΧΙιλή: Μπράβο, Μέδελ, Χάρα, Σίλβα, Ισλα, Μένα, Βιδάλ (88′ Καρμόνα), Αρανγκίς (64′ Γκουτιέρες), Ντίας, Βάργκας (85′ Βαλδίβια), Σάντσες.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα