Η άγνοια της αγγλικής «τραυματίζει» το ευρωπαϊκό προφίλ του Θεοδωράκη

…και η αντιπαράθεση με τον Καμίνη αποκτά ενδιαφέρον

Θυμωμένος με τον Γιώργο Καμίνη εμφανίζεται ο Σταύρος θεοδωράκης σε συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα» επαναλαμβάνοντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων (με αφορμή τη δήλωσή του ότι ο Θεοδωράκης είναι μόνο, «εικόνα και life style»), «Δανείζεται ατάκες από τη λασποθήκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Βεβαίως της δήλωσης του δημάρχου είχε προηγηθεί η απαξιωτική δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού ότι η ηγεσία του νέου φορέα «Δεν μπορεί να είναι απογευματινή εργασία» (εξαιτίας της επιμονής Καμίνη να διατηρήσει

τη θέση του). Την ίδια ώρα όμως, πρόσωπα του περιβάλλοντος Καμίνη υποστηρίζουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αλλά προχώρησε σε διαρροή για την κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως σε μια προσπάθεια να πλήξει τον δήμαρχο, ενώ είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο πάρκο δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου! Κάτι τέτοιο όμως δεν αποδεικνύεται, για αυτό είναι σκόπιμο να μένει κανείς στις επίσημες δηλώσεις και όχι στην παραπολιτική.

Ωστόσο η αντιπαράθεση των δυο, εξαιτίας και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν Καμίνη ή Θεοδωράκη να περνούν στο δεύτερο γύρο, απέναντι στη Φώφη Γεννηματά… έχει οξυνθεί και κινδυνεύει να χαθεί ο έλεγχος, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αποστροφή των πολιτών το ύφος και το είδος των επιχειρημάτων!

Διότι η καταφανώς ειρωνική αποστροφή του Θεοδωράκη περί «απογευματινής εργασίας», η οποία ομολογουμένως έχει δόση αλήθειας… κάλλιστα θα μπορούσε να ακολουθήσει από την πλευρά Καμίνη μια επίσης αλήθεια ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν γνωρίζει αγγλικά!

Μοιραία λοιπόν όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από προσόντα και φιλοδοξίες το να μη γνωρίζει αγγλικά ένας υποψήφιος για το νέο φορέα που επιθυμεί να κυβερνήσει και να αφήσει το αποτύπωμα του στις εξελίξεις, δεν είναι αμελητέο γεγονός!

Πώς λοιπόν ένας αρχηγός που «πουλάει» ευρωπαϊκό προφίλ και συχνά «δανείζεται» το παράδειγμα ευρωπαίων ηγετών (για να συγκριθεί μαζί τους), ενώ είναι υπέρ της εξωστρέφειας (σε όλες τις μορφές της), δεν ομιλεί την αγγλική; Πώς θα επικοινωνεί με τους ξένους ηγέτες; Πώς θα διαπραγματεύεται, πώς θα μοιράζεται τις ιδέες και τις απόψεις του με τους ομολόγους του, με διερμηνέα;

The post Η άγνοια της αγγλικής «τραυματίζει» το ευρωπαϊκό προφίλ του Θεοδωράκη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα