Γιατί δεν αναβαθμίζει η ΕΡΤ το Ertworld; Και τρίτη επερώτηση για το ελληνόφωνο Euronews από τον Γ. Μιχελάκη

Την τρίτη κατά σειρά επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε ο Βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης σχετικά με την δημιουργία του Ελληνόφωνου Euronews σε συνεργασία της ΕΡΤ.

Ο κ. Μιχελάκης έχει λάβει απάντηση μέχρι στιγμής για τις δύο προηγούμενες επερωτήσεις του μόνο από το κ Χατζηδάκη ο οποίος όμως δηλώνει αναρμόδιος

και παραπέμπει στον Σίμο Κεδίκογλου.

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Euronews θα χρηματοδοτηθεί κατά 10 εκατ. ευρώ από την κομισιόν εάν και εφόσον ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την επίγεια μετάδοσή του που προς το παρόν φαντάζει ως απίθανη!

Ο κ. Μιχελάκης στην επερώτησή του τονίζει τα εξής: (κλικ εδώ)

Αυτά… υποστηρίζει στην επερώτησή του ο Γιάννης Μιχελάκης συμπερασματικό όμως και… κλείνοντας εγώ επιμένω και προσθέτω τα εξής:

Η ΕΡΤ έχει το δικό της δορυφορικό κανάλι το… ERTworld το οποίο εάν αναβαθμιστεί αποκτώντας άλλο πρόγραμμα και εάν μπει στο ελεύθερο επίγειο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ και προστεθεί και η αγγλική γλώσσα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το τέταρτο κανάλι της ΕΡΤ που θα βλέπουμε στην Ελλάδα και μάλιστα με μετάδοση σε όλο το κόσμο στα αγγλικά που θα έδινε μαζί με τα Ελληνικά και διεθνή τηλεθέαση διότι μέχρι σήμερα το βλέπουν μόνο οι ομογενείς και κυρίως για να ακούν τη μητρική τους γλώσσα!

Έτσι θα γινόταν και ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας αποτελώντας μια βαρυσήμαντη φωνή μέσα στα όσα λέγονται και συμβαίνουν στην Ελλάδα του μνημονίου!

Κυρίως όμως θα ήταν 100% Ελληνικό…

Ιδιοκτησία 100% της ΕΡΤ η οποία ήδη διαθέτει 19 εκατ ευρώ όπως μαθαίνω ετησίως για ανύπαρκτο πρόγραμμα μόνο στα Ελληνικά και χωρίς ίχνος Ευρωπαϊκό χαρακτήρα!

Ελπίζω κάποιοι του Μαξίμου (…εάν ενδιαφέρεται κανένας με μόνη ελπίδα ίσως… το Δ.Σταμάτη) να καταλάβουν τη χρησιμότητα του όλου εγχειρήματος παρεμβαίνοντας στον Αντώνη Σαμαρά που τον ενδιαφέρει η Ευρωπαϊκή ενημέρωση και η παρουσία μας στο εξωτερικό αφού έχει δώσει τόσες συνεντεύξεις σε ξένα μέσα παίρνοντας άριστα επικοινωνιακά!

Μόνο που από τα όσα μαθαίνω τελευταία για τη στελέχωση του ERTworld σχετικά με τα πρόσωπα που ακούγονται μάλλον θα αποτελέσουν πολιτικό ρουσφέτι και θα… χαθεί το όνειρο…!

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα