Φιλιππίδης: Θα ήμουν «μέντιουμ» αν είχα 0% επισφαλή δάνεια

Για χρηστή διοίκηση επί της προεδρίας του, έκανε λόγο ο πρώην διοικητής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιστρέψει την άλλη εβδομάδα από το εξωτερικό για να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο Α. Φιλιππίδης είναι ένας από τα 15 άτομα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης στα πλαίσια της υπόθεσης των επισφαλών δανειοδοτήσεων από το ΤΤ.

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Θα συμπιέσω τα ραντεβού μου και την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψω» δήλωσε ο Άγγελος Φιλιππίδης στον τηλεοπτικό

σταθμό ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις φήμες ότι έφυγε εκτός χώρας για να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί προεδρίας του.

Παράλληλα, μιλώντας στον Σκάι, ο Α. Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το διαδίκτυο και υποστήριξε ότι θα ήταν «μέντιουμ» αν είχε 0% επισφαλή δάνεια.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με την έκθεση της Blackrock, το ΤΤ είχε 5% κόκκινα δάνεια, ενώ το ποσοστό των κόκκινων δανείων για τις αποκαλούμενες «συστημικές τράπεζες» ήταν πολύ μεγαλύτερο, φθάνοντας στο 18% – 24,5%.

Ο πρώην διοικητής διερωτήθηκε γιατί το ΤΤ που άνηκε στο κράτος, είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια και είχε τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια, δεν χαρακτηρίστηκε συστημική τράπεζα και χαρακτηρίσθηκαν οι άλλες τραπεζες.

Για τον Άγγελο Φιλιππίδη οι δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;».

Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω» και τόνισε ότι θα ήθελε η ανάκριση του να γίνει με ανοιχτή την κάμερα, ώστε να μπορέσει να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Αργά χθες το βράδυ οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για γνωστούς επιχειρηματίες αλλά και πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν δικογραφία για τη χορήγηση δανείων.

Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα