Με πλήρη κάλυψη ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet

Με απόλυτη επιτυχία και κάλυψη κατά περίπου 2,2 φορές ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο από 10 Δεκεμβρίου έως και 3 Ιανουαρίου. Το τελικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης ανέρχεται σε 100% και το συνολικό ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων σε 29.143.372,50 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 23 Αυγούστου 2012, προέβλεπε την έκδοση μέχρι 97.144.575 νέων κοινών ονομαστικών

μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ έκαστη. Οι εγγραφές από τους παλαιούς μετόχους και τους αποκτήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους κάλυψαν κατά ποσοστό περίπου 97,88% την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η υπερβάλλουσα ζήτηση κατά την προεγγραφή οδήγησε στην υπερκάλυψη των αδιάθετων μετοχών κατά περίπου 57,9 φορές.

Η εμπιστοσύνη των μετόχων καθώς και του επενδυτικού κοινού που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυτη επιτυχία και πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, οδηγεί τη Forthnet σε ακόμα πιο ισχυρή θέση. Το ποσό των 29,1 εκατομμυρίων ευρώ που αντλεί η εταιρεία, ενισχύει την ρευστότητά της και λειτουργεί ως μοχλός στην περαιτέρω ανάπτυξή της. H συνέχιση του εξορθολογισμού του κοστολογικού μοντέλου της εταιρείας και οι προοπτικές ανάπτυξης που δίνει η μεγάλη αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό της υπηρεσίας Nova 3Play, θα αποτελέσουν τη βασική στρατηγική της εταιρείας και για το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα