Φάιμαν: Στηρίζω τον ελληνικό λαό - Του προτείνουν λύσεις επιζήμιες για την κοινωνία

Λίγο πριν την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν που βρίσκεται στην Αθήνα σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό και δήλωσε ότι η χώρα μας χρειάζεται στήριξη για να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά θα πρέπει να εκπληρώσει

και τις υποχρεώσεις της.

Ο Φάιμαν, σοσιαλδημοκράτης που έχει επιδείξει επιείκεια απέναντι στην Ελλάδα, δήλωσε στο ραδιόφωνο ORF ότι η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά χρειάζεται στήριξη ώστε να μην αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει ένας αριθμός προτάσεων και από τους θεσμούς, που και εγώ δεν τις συμμερίζομαι,» δήλωσε ο Φάιμαν στη ραδιοφωνική συνέντευξη.

«Η υψηλή ανεργία, 30-40% χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μετά η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Άνθρωποι που βρίσκονται σε δυσκολία δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό».

Ο Φάιμαν δήλωσε ότι η εναλλακτική είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και να διασφαλιστεί ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν το μερίδιό που τους αναλογεί στους φόρους.

Ο Φάιμαν πρόσθεσε ότι ποτέ δεν βοήθησε η ανταλλαγή προσβολών: «Στηρίζω τον ελληνικό λαό που σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση του προτείνονται περισσότερα πράγματα καταστροφικά για την κοινωνία».

Αναγνώρισε ότι τα πνεύματα έχουν οξυνθεί, αλλά σκοπός είναι να «αποφευχθεί η καταστροφή» όπως υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατηγόρησε χθες τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει στον ελληνικό λαό παραποιημένες τις προτάσεις της Κομισιόν και μάλιστα δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για τον ελληνικό λαό, αλλά όχι για την κυβέρνησή του, μια ένδειξη του βαρύ κλίματος που επικρατεί ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές.
Πηγή ethnos.gr

The post Φάιμαν: Στηρίζω τον ελληνικό λαό - Του προτείνουν λύσεις επιζήμιες για την κοινωνία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα