Επικοινωνιακή διάλυση της ΝΔ

Του Γιάννη Παπαγιάννη

Ούτε ο χειρότερος εχθρός του Αντ. Σαμαρά δεν περίμενε να συμβεί ό,τι έγινε αυτή την εβδομάδα. Λίγο πριν από την έλευση της τρόικας και την ημέρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο Βερολίνο για να συναντήσει την Μέρκελ, ο Αδωνις Γεωργιάδης, μάλλον άθελά του, λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του,

τίναξε την μπάνκα στον αέρα και διέλυσε το επικοινωνιακό οικοδόμημα του Μαξίμου γύρω από το ταξίδι.

Όλη την εβδομάδα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα όσα είπε ο Αδ. Γεωργιάδης σχετικά με το bank run, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές. Στελέχη της κυβέρνησης τον «άδειαζαν», το Μαξίμου εκνευρισμένο τον προειδοποιούσε να μην ξαναπεί όσα είπε και υπουργοί-υφυπουργοί κατέβασαν τα στυλό, γιατί έχουν καταλάβει ότι τα πάντα οδηγούν σε πρόωρες εκλογές εντός του έτους.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει εξαιρετικά αδύναμα επικοινωνιακά αντανακλαστικά. Αδυναμία η οποία δεν έχει να κάνει με την αρμόδια υφυπουργό, Σοφία Βούλτεψη. Η τελευταία προσπαθεί να κάνει ο,τι κάνει, αλλά συνολικά ο μηχανισμός επικοινωνίας του Μαξίμου φαίνεται πως έχει καταρρεύσει.

Οι υπουργοί είναι απογοητευμένοι, οι βουλευτές δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά, τα κομματικά στελέχη δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν καμία κυβερνητική απόφαση και οι ψηφοφόροι περιμένουν πώς και πώς τις εκλογές, για να εκδικηθούν την κυβέρνηση για τη φορομπηχτική πολιτική της.

Από τη στήλη «Danger-Διαπλοκές» (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

The post Επικοινωνιακή διάλυση της ΝΔ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα