«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ασφυξίας»

Τέλος στο θρίλερ με την 49χρονη γυναίκα στην Περαία Θεσσαλονίκης που φερόταν να καλούσε σε βοήθεια από το φέρετρο λίγο μετά την κηδεία της έδωσε η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες αργά το απόγευμα, παρουσία επτά ιατροδικαστών – πέντε που υπογράφουν το πόρισμα και άλλων δύο, που παρέστησαν ως παρατηρητές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι

τελευταίοι ήταν κατηγορηματικοί και αποφάνθηκαν ομόφωνα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση νεκροφάνειας. «Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ασφυκτικού θανάτου μέσα στο φέρετρο. Η ώρα θανάτου είναι νωρίς το πρωί της Πέμπτης και συμβαδίζει με αυτήν που γράφει το πιστοποιητικό θανάτου», είπε στο «Εθνος» ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που συμμετείχε στη διαδικασία.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η νεκρή είχε στο στόμα της και τη γάζα που τοποθετείται εκεί στις κηδείες. «Αν κάποιος ξυπνήσει σε ένα φέρετρο, το πρώτο που θα κάνει είναι να βγάλει τη γάζα για να μπορέσει να αναπνεύσει και να καλέσει σε βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, νωρίτερα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης είχε διαταχθεί η διενέργεια έρευνας για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε να αναζητηθεί εάν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια του θανάτου της γυναίκας με την έξοδό της από την ιδιωτική κλινική και την ταφή της και να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Το θρίλερ άρχισε να εκτυλίσσεται το βράδυ της Πέμπτης στα νεκροταφεία της Περαίας, λίγη ώρα μετά την κηδεία της Καλλιόπης Ζαφειρίου. Δύο νεαροί, που βρισκόταν σε παρακείμενο τάφο, άκουσαν, όπως κατέθεσαν, μία γυναικεία φωνή που καλούσε βοήθεια. «Βγάλτε με από δω, βοήθεια», φέρεται να έλεγε και μάλιστα δύο φορές. Μαζί με τον υπάλληλο του νεκροταφείου, ο οποίος δεν είχε ολοκληρώσει την ταφή, άνοιξαν τον λάκκο, έσπασαν το φέρετρο και ο ένας φέρεται να κατέθεσε ότι η γυναίκα είχε ανοιχτά τα μάτια και το στόμα και είχε ασθενή σφυγμό, όπως διαπίστωσε πιάνοντάς της τον λαιμό και τον καρπό. Το ίδιο ανέφεραν και ο φίλος του, αλλά και ο υπάλληλος του νεκροταφείου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε από την αστυνομία έφτασε μέσα σε δέκα λεπτά με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, γιατρό, Χρυσή Ματσικούδη που είχε εφημερία.

«Η γυναίκα ήταν στο τελευταίο στάδιο νεκρικής ακαμψίας, που σημαίνει ότι είχε πεθάνει ώρες πριν. Τα μάτια της ήταν όντως ανοιχτά, αλλά σε αυτό θα δώσει απάντηση η ιατροδικαστική εξέταση. Τα χέρια της ήταν σταυρωμένα και το στόμα της είχε αρχίσει να μαλακώνει, επειδή περνούσε η νεκρική ακαμψία. Αποκλείεται σε τέτοια φάση να φώναζε και να χτυπούσε το φέρετρο με τα χέρια της», δήλωσε στο «Εθνος», η κ. Ματσικούδη.

Οπως μας εξήγησε, περίπου 2 ώρες μετά τον θάνατο κάποιου αρχίζει η νεκρική ακαμψία. Το σώμα παγώνει και κοκαλώνει. Αυτή η κατάσταση διαρκεί 12-15 ώρες και μετά το σώμα αρχίζει να μαλακώνει για να ξεκινήσει η αποσύνθεση.

«Κάναμε καρδιογράφημα και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Δεν αμφισβητώ όσα λένε οι μάρτυρες στις καταθέσεις, αλλά αδυνατώ να καταλάβω πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι οι ιατροδικαστές θα με επιβεβαιώσουν», μας είπε η κ. Ματσικούδη.

Με ανακοίνωσή του το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο αναφέρει ότι «στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., διατελούσης σε τελικό στάδιο καρκίνου. Η διαπίστωση του θανάτου, πέραν της κλινικής εξέτασης, επιβεβαιώθηκε από το αμέσως προηγηθέν ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ζωής της ως άνω ασθενούς».
Πηγή Έθνος

The post «Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ασφυξίας» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα