Εκτακτο Eurogroup προανήγγειλε ο Φρ. Ολάντ

Την επικείμενη διεξαγωγή ενός νέου έκτακτου Eurogroup «στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου» προανήγγειλε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από τη Ρίγα.

Προσερχόμενος στο χθεσινοβραδινό δείπνο με το οποίο άνοιξαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής, ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι εδώ, στη Ρίγα, το μέρος για να διαπραγματευτούμε για το ελληνικό ζήτημα. Είναι αλήθεια, όμως, ότι μας επιτρέπει να προετοιμάσουμε τις επόμενες συναντήσεις και συγκεκριμένα μία συνεδρίαση του Eurogroup

στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου».

«Θέλουμε να βρούμε λύσεις με τον κύριο Τσίπρα που θα μας επιτρέψουν να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και να απελευθερώσουμε τα κεφάλαια που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα», συνέχισε ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «φιλική» τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει χθες με τον Ελληνα πρωθυπουργό στην πρωτεύουσα της Λετονίας. «Εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε τα πράγματα και παράλληλα να περάσουμε μηνύματα χρήσιμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμμένοντας στη σκληρή γραμμή, δήλωσε στο Reuters ότι «ηαισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία με τους πιστωτές τις επόμενες ημέρες δεν δικαιολογείται από τις διαπραγματεύσεις».

«Αυτά που γνωρίζω από την πορεία των συζητήσεων με τους τρεις θεσμούς δεν υποστηρίζουν την αισιοδοξία που προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κάνοντας λόγο για «πολύ διστακτική» πρόοδο στις συνομιλίες. «Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ουσία στην ανακοίνωση ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία», προσέθεσε ο ίδιος.
Πηγή ethnos.gr

The post Εκτακτο Eurogroup προανήγγειλε ο Φρ. Ολάντ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα