Πρωτοβουλία για τον τυποκτόνο νόμο

Της Αντας Ψαρρά από «Εφημερίδα των Συντακτών»

Στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» (18/5/2015) για τον τυποκτόνο νόμο με τις οικονομικά εξουθενωτικές αγωγές εναντίον δημοσιογράφων, που συχνά «διορθώνει» η ίδια η Δικαιοσύνη, γράφαμε ότι «ένα πεδίο δόξας λαμπρό για μια προοδευτική κυβέρνηση είναι και η κατάργηση ή έστω η τροποποίηση των ισοπεδωτικών και για την ελευθερία του Τύπου διατάξεων». Αλλωστε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επανειλημμένα έχει ζητήσει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις την κατάργησή του.

Επικοινωνήσαμε με τον υπουργό

Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, και του θέσαμε το ερώτημα, αν υπάρχει πρόθεση μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας που να καταργεί -ή έστω να τροποποιεί- διατάξεις αυτού του νόμου. Μας απάντησε ότι ήδη μελετάται κάτι τέτοιο και πως -σε ό,τι τον αφορά- το μελετά στο υπουργείο με την προοπτική νομοθετικής παρέμβασης.

Περί κυκλωμάτων

Οσον αφορά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που αναφερόταν σε ύπαρξη εγγράφου με αποστολέα τον Γιάννη Πανούση και παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης, και με περιεχόμενο τα κυκλώματα που ελέγχουν τις φυλακές αλλά και ενδεχόμενα σενάρια για τρομοκρατικά χτυπήματα που είναι δυνατό να γίνουν μέσα στα ιδρύματα, μας είπε:

«Είδα ότι το διέψευσε ο Γιάννης Πανούσης και φυσικά εγώ δεν έχω δει τέτοιο έγγραφο. Κυκλώματα μπορεί να υπάρχουν και εντός, όπως άλλωστε υπάρχουν και εκτός των φυλακών. Ωστόσο, από τη θέση του υπουργού δεν μπορώ να επικαλεστώ κάτι αναπόδεικτα.

»Δεν μπορώ να επικαλούμαι την οποιαδήποτε φήμη, δεν μπορώ να μιλώ θεωρητικά σαν καθηγητής, ούτε δημοσιογραφικά με βάση μια πληροφορία που μπορεί να μην είναι διασταυρωμένη. Οφείλω να μιλάω μόνο με βάση κάτι που έχει προκύψει ή διώκεται κλπ. Αυτό που για μένα θα ήταν ευκολότερο όμως να πω είναι ότι όταν η σχέση φυλάκων και κρατουμένων είναι 1 προς 300 ή 400 κρατούμενους, σίγουρα θα υπάρξουν κυκλώματα».

The post Πρωτοβουλία για τον τυποκτόνο νόμο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα