«Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα, έχουμε παραδοθεί»

Ο Βαξεβάνης για τη μήνυση που δέχτηκε από τη σύζυγο του Στουρνάρα για δημοσίευμα της Documento

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Με

αφορμή τη μήνυση που δέχτηκε από τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento
Κ.ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα έχουμε παραδοθεί, γίνεται τυπική σύλληψη μαζί με τον Β. Ανδριανόπουλο.
Ζούμε καταστάσεις τις οποίες έπρεπε να τις βλέπουμε με το κιάλι. Οικειοθελώς προσήλθαμε για να δούμε τι τελικά θα μας απαντήσει ο κ. Στουρνάρας γιατί πρόκειται για μήνυση της κας Στουρνάρα αλλά πρόκειται για συμφέροντα της οικογένειας Στουρνάρα όπως περιγράφονται στο Documento της Κυριακής.
Ο κος και η κα Στουρνάρα διασυνδεδεμένοι και σε σχέση αγάπης με φαρμακευτικές εταιρείες ο ένας διοργανώνει εκδηλώσεις για τις φαρμακευτικές εταιρείες και ο άλλος πάει και μιλάει και δίνει κύρος και εξουσία …

Κ.ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Πρόκειται για δημόσια πρόσωπα που πρέπει πρώτα να απαντούν και μετά αν θέλουν μπορούν να κανουν και μήνυση και αγωγή και χαρακίρι στο Σύνταγμα, δεν το κάνουν όμως. Δεν απαντούν για τις σχέσεις που έχουν με τις φαρμακευτικές. Πως η κα Στουρνάρα πήρε 400 χιλιάδες ευρώ επί Αδ. Γεωργιάδη από το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανάθεση για να διοργανώσει εκδηλώσεις και τι εκδηλώσεις ήταν αυτές και ποιοι τις χορηγούσανε. Τις χορηγούσε η NOVARTIS, τις χορηγούσαν οι φαρμακευτικές; Και αν είναι θεμιτό να έχουμε ένα δίπολο εξουσίας, ο ένας να είναι είτε υπουργός είτε κεντρικός τραπεζίτης είτε οτιδήποτε, άτομο εξουσίας πάντα και να διαπλέκεται με αυτό τον τρόπο που διαπλέκεται με επιχειρήσεις και με φαρμακευτικές. Αυτό είναι το ερώτημα που έβαλε η εφημερίδα.

Κ.ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Είμαστε στη διαδικασία της σύλληψης γιατί μόλις ήρθαμε, θα πάμε στον Εισαγγελέα και θα αποφασίσει αν θα μας κρατήσει, αν πάμε σε δίκη, αν θα δώσει τακτική δικάσιμη.

Κ.ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Δεν μπορούμε να πάμε σε ένα τέτοιο αναχρονισμό.
Ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί να συλληφθεί όπως έγινε τον κ.Κουρτάκη και Τζένο, μπορεί να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή επειδή κάποιος του κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, ακόμα και αληθή πράγματα να έχει γράψει έρχεται η αστυνομία και τον συλλαμβάνει και τον οδηγεί με αυτό τον βίαιο τρόπο για να μάθει αυτός. Γιατί η ουσία είναι αυτή, για να μάθει αυτός, να ταλαιπωρηθεί μια –δύο –τρεις να μην το ξανακάνει.

Το δεύτερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ισχυρό άνθρωπο, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος κρύβεται πίσω από τη γυναίκα του με μηνύσεις αντί να δώσει απαντήσεις όπως οφείλει. Τις προάλλες ο κ. Στουρνάρας σε άλλο δημοσίευμα είχε βάλει να μας απαντήσει η τράπεζα της Ελλάδας, για τη γυναίκα του λέγαμε και ότι πήρε 1,5 εκ. χωρίς διαγωνισμό από το ΚΕΕΛΠΝΟ και μας απάντησε η τράπεζα της Ελλάδας. Έτσι αντιλαμβάνονται τους θεσμικούς ρόλους και την ελευθερία του Τύπου , αυτοί είναι!

The post «Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα, έχουμε παραδοθεί» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα