Έγκυος έξι μηνών η μια από τις οροθετικές ιερόδουλες

Έγκυος έξι μηνών είναι η μια από τις οροθετικές ιερόδουλες που συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας και βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την γυναίκα θα αναλάβει Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία και αντιρετροϊκή αγωγή λόγω της εγκυμοσύνης.

Την ίδια ώρα πάντως, τα τηλέφωνα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν σπάσει, με τον αριθμό να ξεπερνά σήμερα τις 6.000. Την Πέμπτη, μία ακόμη ιερόδουλη στο κέντρο

της Αθήνας βρέθηκε θετική στον ιό HIV, στο πλαίσιο των σχετικών ελέγχων της αστυνομίας. Εις βάρος της σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας απολογούνται οι 16 οροθετικές ιερόδουλες που βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.  Οι 11 από τις γυναίκες που απολογούνται αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ενώ οι άλλες πέντε για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι κατηγορούμενες πάντως υποστηρίζουν πως δεν γνώριζαν ότι είχαν μολυνθεί, ενώ κάποιες είπαν πως σε προηγούμενες εξετάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα αποτελέσματα είχαν βγει αρνητικά.

Νωρίτερα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχουν συγκεντρωθεί πολίτες, μεταξύ των οποίων και μέλη συλλόγων οροθετικών, προς συμπαράσταση των κατηγορουμένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών τους.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στα εξής τηλέφωνα:
- Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222 – Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: 210 52 12 054
Παναγιώτα Καρλατήρα
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα