Μπάνκσι, ο καλλιτέχνης που εκφράζει τη Βρετανία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο

Ούτε ο Τέρνερ ούτε ο Μπέικον ούτε ο Φρόιντ ούτε ο Κόνσταμπλ. Έρευνα στην οποία συμμετείχαν χίλιοι βρετανοί καλλιτέχνες ανέδειξε τον Μπάνκσι ως τον δημιουργό εκείνον του οποίου τα έργα εκφράζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την εθνική ταυτότητα.

Ο απόλυτα βρετανός καλλιτέχνης λοιπόν είναι ο Μπάκνσι και το έργο του με τους δύο αστυνομικούς που φιλιούνται ψηφίστηκε ως το πιο αντιπροσωπευτικό έργο της βρετανικής κληρονομιάς.

Το έργο του γλύπτη Άντονι Γκόρμλεϊ «Angel of the North» του 1998 ήρθε δεύτερο και ακολουθεί το γυμνό «Benefits Supervisor Sleeping» (1995)

του Λούσιαν Φρόιντ. Το «God Save the Queen» του Τζέιμι Ριντ από το 1977 είναι το μοναδικό έργο στην εξάδα που χρονολογείται πριν το 1990.

Στην τέταρτη θέση ψηφίστηκε η εγκατάσταση της Τρέισι Έμιν «My Bed» και στην έκτη ο διάσημος καρχαρίας σε φορμαλδεΰδη του Ντάμιεν Χιρστ με τίτλο «The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living».

Η έρευνα παραγγέλθηκε από τη φουάρ τέχνης The Other Art Fair που πραγματοποιείται στο Λονδίνο από τις 10 έως τις 13 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα