Εμπλοκή στη διαδικασία των απολογιών των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών

Πρόβλημα προέκυψε με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών, καθώς οι συνήγοροι τους δεν έλαβαν άδεια παράστασης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με αποτέλεσμα να… μπλοκάρει προσωρινά ή ανακριτική διαδικασία.

Η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε κατ’εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων και η αίτηση τους θα κριθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή στη 1 το μεσημέρι.

Έτσι αναμένεται η διαδικασία ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή να ξεκινήσει μετά τη 1 οπότε και θα έχει κριθεί της κατ’εξαίρεσης άδειας.

Η πρώτη απολογία ξεκίνησε ήδη χωρίς συνήγορο. Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι κατηγορούμενοι σήμερα θα πρέπει να απολογηθούν με ή χωρίς συνηγόρους καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βάσει εντάλματος σύλληψης και ανακριτής και Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις πρέπει ή όχι να κρατηθούν προσωρινά.

Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ’επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου 1608/1950.

Οι τρεις δημοσιογράφοι καλούνται να αντικρούσουν το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και μία πληθώρα στοιχείων, όπως καταγεγραμμένες συνομιλίες και υλικό που κατασχέθηκε από την Αστυνομία, από τα οποία τους αποδίδεται πως δρούσαν μεθοδικά είτε με θετικά σχόλια είτε συκοφαντώντας, με αναρτήσεις και δημοσιεύματα, τα υποψήφια θύματα τους, φυσικά και νομικά πρόσωπα ώστε να πειστούν να τους καταβάλουν χρήματα για την αποκατάσταση τους.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Εμπλοκή στη διαδικασία των απολογιών των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα