Διαλέγεις ΔΑΝΙΚΑ και παίρνεις!

Πολιτική σχιζοφρένεια ή εκδοτική παρέμβαση;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα κείμενα του Δημήτρη Δανίκα στο protothema.gr. Ο δημοσιογράφος έχει τρελάνει το αναγνωστικό κοινό με την ταχύτητα (φωτός) που αλλάζει γνώμη στα γραπτά του, από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι σήμερα! Κάτι σαν τις τέσσερις εποχές στη διάρκεια μίας μόλις εβδομάδας!

Ιδού ένα δείγμα: Από το

«Να κατεβάσουμε τα σώβρακα χερ Σόιμπλε… Έλα να με “πάρεις” από πίσω. Να σου δώσω και τη γυναίκα μου. Να σου δώσω τα χέρια και τα πόδια μου. Αν επιμένεις, σου δίνω και την κόρη μου. Άντε και τον γιο μου» και «Πάρτε τα όλα. Και τον Παρθενώνα. Αρκεί να μην χάσω το ευρώ» στο «Αλέξη μου, δεν ξέρεις ότι η Δραχμή είναι το καλύτερο “εργαλείο” για τους ολιγάρχες και τα λαμόγια; Δεν ξέρεις ότι το euro είναι το μοναδικό, αξιόπιστο, νομισματικό και προστατευτικό “εργαλείο” φτωχών, ανέργων, μεροκαματιάρηδων και σκληρά εργαζόμενων πολιτών»;

Για τη συνέχεια θα χρειαστείτε δραμαμίνη: «Τι είσαι μωρέ; Το πτυελοδοχείο του Σόιμπλε; Ο καμπινές της Κριστίν Λαγκάρντ»; Και απαντά μόνος του, «Ο αρχιμαλάκας των Βρυξελλών. Αλλά πού ’σαι, να ξέρεις, αρχιμαλάκας με ευρώ»! Αυτά την πρώτη ημέρα, διότι next day γράφει: «Δεν ξέρεις Αλέξη μου ότι όποιος ζητάει και εκλιπαρεί δανεικά, πρέπει να μην βρίζει τους δανειστές του και τουλάχιστον να τηρεί στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας»; Συγγνώμη, αλλά προειδοποιήσαμε δραμαμίνη ή διαφορετικά travelgum (ένα δισκίο αρκεί)! Πρόκειται για το απόλυτο σέικερ ιδεών, για την απόλυτη σχιζοφρένεια! Διαλέγεις Δανίκα και παίρνεις!

Η μόνη λογική εξήγηση όμως, είναι αυτή που ακούγεται στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι, Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος, διαβάζοντας το πρώτο κείμενο του δημοσιογράφου με τίτλο «Γλείψε, μασκαρά!» που αποθέωνε το «ΟΧΙ», κόντρα δηλαδή στη σκληρή γραμμή της εφημερίδας που υποστήριζε φανατικά το «ΝΑΙ», τους σηκώθηκαν οι τρίχες… Και αμέσως ήρθε το επόμενο κείμενο με τίτλο «Φύγε». Στο οποίο ένας άλλος Δημήτρης Δανίκας – μάλλον συνωνυμία – προτρέπει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «Να ξεκουμπιστεί»! Μάλιστα με την ευκολία που διαθέτει στο γραπτό λόγο και στον «τσάμικο» το κάνει πιο kinky δίνοντας μια δραματική νότα στο κλείσιμο με τη φράση, «Όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο»!

Η σχιζοφρένεια όμως, δεν έχει τελειωμό, αφού ενδιαμέσως υπήρξε και η «Αφρική». Όχι του Αρανίτση! Του γνωστού υποθέτουμε – πάντα, κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Δανίκα, που υποστηρίζει με ένα κείμενο, λίγο ταξιδιάρικο, λίγο καλοκαιρινό, λίγο από Αλίκη Βουγιουκλάκη (Μες σ’ αυτή τη βάρκα είμαι μοναχή / κι έχω συντροφιά μου κάτασπρο πουλί) ότι, «Το πρόβλημα είναι το αύριο… χωρίς στρατηγική, χωρίς πολιτική ηγεσία αξιόπιστη και ικανή… πορευόμαστε κατεστραμμένοι χωρίς πυξίδα… σε μια σάπια βάρκα με προορισμό να προσαράξουμε κάπου στην Αφρική. Ας ελπίσουμε να σταματήσουμε στη Βόρεια Αφρική»!

Δεύτερη προειδοποίηση: Αν θέλετε να συνεχίσετε από ‘δω και πέρα την ανάγνωση, το κάνετε με δική σας αποκλειστικά ευθύνη, διότι ο δημοσιογράφος το σανιδώνει. Προσδεθείτε: «Και όσοι ισχυρίζονται ότι για όλα φταίει ο Τσίπρας είναι τουλάχιστον ανόητοι. Για να μην πω αδιάβαστοι και μικροσυμφεροντολόγοι. Ποιος φλόμωσε το Δημόσιο; Οι πράσινοι και οι γαλάζιοι. Ποιοι πριμοδότησαν τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό; Οι πράσινοι και οι γαλάζιοι»! Αντέχετε; Πάμε (την επόμενη ημέρα): «Δεν ξέρεις Αλέξη μου ότι το χειρότερο είδος δεν είναι οι ξένοι δανειστές, που, όπως λένε οι δικοί σου, ρουφάνε το αίμα της χώρας; Το χειρότερο είναι οι τζάμπα μάγκες και οι τζάμπα αξιοπρεπείς Ελληνάρες που ακόμα και τώρα κατακλέβουν τον κορβανά»!

Αυτό δεν είναι ζαλούρα, είναι ίλιγγος. Είναι ο γύρος του θανάτου. Πλέον έχουμε βάσιμες υποψίες ότι ο δημοσιογράφος δεν υπάρχει, είναι ένα φανταστικό πρόσωπο που υποδύεται τον Δημήτρη Δανίκα, με στόχο να ξεπαστρέψει το αναγνωστικό κοινό, διότι σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου, επανέρχεται με νέο κείμενο και τίτλο «Ρήγας Φεραίος» για να γράψει ότι, «Ο Τσίπρας μόνος του περικυκλωμένος από κόμματα-σφραγίδες»!

Και συνεχίζει το ζόμπι που υποδύεται το γνωστό δημοσιογράφο, «Αντί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να καμφθεί και να γονατίσει από το πυρ κατά αντι-τσιπρική βούληση, όλων σχεδόν των καναλιών, των εφημερίδων και των δανειστών, εκείνοι βάδιζαν όπως οι απόγονοι της αθάνατης κλεφτουριάς! Κάθε φορά που έβγαιναν από το Sky ο Πρωτοσάλτε και ο Μπογδάνος ανέβαιναν τα ποσοστά του Όχι». Είναι προφανές ότι πρόκειται για ζόμπι και όχι για τον Δημήτρη Δανίκα που ξέρουμε, διότι ο δημοσιογράφος που γνωρίσαμε (από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και «ΤΑ ΝΕΑ»), μαζί με τους Πορτοσάλτε και Μπογδάνο, θα συμπλήρωνε και Θέμος Αναστασιάδης και «Πρώτο Θέμα»! Προδόθηκε όμως! Δεν είναι αυτός! Είναι φανταστικό πρόσωπο που υποδύεται τον Δημήτρη Δανίκα. Δείτε τι γράφει παρακάτω, «Γκρεμίστηκαν οι δημοσκόποι. Γκρεμίστηκαν οι φωνές που διαλαλούσαν την διχόνοια. Γκρεμίστηκαν οι τρομολάγνοι. Γκρεμίστηκαν όλα τα σκουριασμένα συστημικά «εργαλεία». Απίστευτο… Εκείνοι αποφασισμένοι να ψηφίσουν Όχι. Επομένως καθόλου τζάμπα μάγκες. Ψήφισαν Όχι έχοντας επίγνωση όλων των συνεπειών του Νόμου»! Και συνεχίζει ακάθεκτος, «Έτσι το ερώτημα πέφτει στις πλάτες των δανειστών. Τι θα κάνουν τώρα; Κόντρα σε ολόκληρη την χώρα. Να την διαλύσουν; Να στείλουν τα «πάντσερ» και να λιώσουν τους Έλληνες; Να μας «βομβαρδίσουν»; Να μας εξοντώσουν; Όλους»;

Συγγνώμη, αλλά εδώ σταματάμε τη μετάδοση! Δεν αντέχουμε άλλο! Τέλος!

The post Διαλέγεις ΔΑΝΙΚΑ και παίρνεις! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα