Δεν μειώνονται ούτε καταργούνται οι συντάξεις...

Απλώς δεν δίνονται!

email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Αγαπητοί αναγνώστες της ιστοσελίδας, καθημερινά σχεδόν ακούμε για συντάξεις που κόβονται, καταργούνται, ψαλιδίζονται, αναπροσαρμόζονται κ.λπ. Και όλες οι τάξεις συνταξιούχων βλάπτονται, πονάνε, ανησυχούν, οργίζονται, αντιδρούν κ.α. Και φυσικά βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από δηλώσεις πολιτικών, ρεπορτάζ καναλιών κ.ο.κ. Η κυβερνητική πλευρά μάλιστα θεωρεί ότι τίποτε απ” αυτά δεν συμβαίνει και ότι απλώς δέχεται «άδικες επιθέσεις» από μια …κακούργα κοινωνία, όπως έλεγε κι η Βασιλειάδου.

Λοιπόν έχει δίκιο!

Γιατί απλώς συντάξεις σε δικαιούχους δεν απονέμονται, επομένως δεν πληρώνονται! Και απόλυτα νόμιμα και φυσιολογικά , αφού τα χέρια των ταμείων είναι δεμένα! Από τότε που ψηφίστηκε και ισχύει (12/5/2016 αν δεν λαθεύω) ο νέος ασφαλιστικός -συνταξιοδοτικός νόμος δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος που -σύμφωνα με την πρόβλεψη του νομου- θα εξειδίκευε /ανέλυε τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων όσων υπάγονται στις διατάξεις τους!

Οσοι λοιπόν ατυχείς καταθέτουν έκτοτε αίτηση συνταξιοδότησης σε οποιοδήποτε Ταμείο κι αν ανήκουν, είτε για κύρια είτε για επικουρική σύνταξη είτε για εφ” άπαξ εισπράττουν μια αφοπλιστική απάντηση: έχετε τις προϋποθέσεις, αλλά δεν μπορούμε να υπολογίσουμε και να σάς δώσουμε σύνταξη γιατί το Υπουργείο δεν έχει εκδόσει την αναγκαία ερμηνευτική εγκύκλιο πώς να ενεργήσουμε!!

Αυτό φυσικά δεν έγινε ούτε τυχαία ούτε επειδή ξεχάστηκε κάποιος υπάλληλος ή επιτροπή του φοβερού υπουργείου του κ. Κατρούγκαλου… Εγινε μεθοδευμένα και συνειδητά γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν» και για να επέλθει τυχόν οποιαδήποτε νέα ληστρική επιδρομή κατεβάσουν οι …σοφοί εγκέφαλοι που συμπονούν και ενδιαφέρονται για τους πολίτες… Και βέβαια για να εμφανίζουν κάποια λογιστικά «πλεονάσματα» προς κουαρτέτο, ΕΕ κ.λπ. να θολώνουν τα νερά.

Αποτέλεσμα: υπάρχουν πολλοί εν δυνάμει συνταξιούχοι που χωρίς προβλήματα σε δικαιολογητικά κ.α. θα μπορούσαν να πάρουν ό,τι δικαιούνται απ” ό,τι έχει απομείνει μετά το «επωφελές τσεκούρωμα» του πρόσφατου νόμου, αλλά δεν μπορεί να τους βεβαιώσει κανείς πότε θα το πάρουν! Φυσικά οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταγγείλουν τα Ταμεία και το προσωπικό τους για καθυστερήσεις ή παράβαση καθήκοντος ή άρνηση εφαρμογής του νόμου κ.α.

Άλλωστε -κατά τη …λογική των αριστερής απόκλισης κυβερνώντων- δεν είναι αναγκαίο να ζήσουν όλοι για να πάρουν σύνταξη και δεν είναι απαραίτητο όσο ζουν να παίρνουν…

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος -Συγγραφέας
Ασφαλισμένος ΕΤΑΠ-ΜΜΕ & ΕΔΟΕΑΠ επί 39 χρόνια…

The post Δεν μειώνονται ούτε καταργούνται οι συντάξεις... appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα