Δεκατρείς πολυεθνικές εταιρείες στο Μαξίμου

Ούτε μία… ούτε δύο… αλλά… δεκατρείς πολυεθνικές εταιρείες βρέθηκαν στο Μαξίμου με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για επενδύσεις στην Ελλάδα ανταποκρινόμενες σε πρόσκληση του ίδιου του… πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά !

Στη συνάντηση μετείχαν οι εταιρείες :

Nestle Eλλάς
Ελαϊς Unilever Hellas
ΑΒ Βασιλόπουλος
Aθηναϊκή Ζυθοποιία
Tasty Foofs-Pepsico
Procter

& Gamble Ηellas
Bic Βιολέξ
Νovartis, Lafarge- ΑΓΕΤ Ηρακλής
Παπαστράτος
Vodafone
Θυγατρική της Philip Morris
Specifar
Cosco

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι:

Κεντρικό μέλημα της κυβέρνησης θα είναι η παροχή κινήτρων για επενδύσεις, η δημιουργία νέων αγορών στην Ελλάδα και η στήριξή τους από το τραπεζικό σύστημα, που μετά την ανακεφαλαιοποίηση θεωρείται ότι θα υπάρξουν σταδιακά μεγαλύτερες δυνατότητες στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας φαίνεται απʼ όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα όπου ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των πολυεθνικών να…εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας !

Ο κ.Στουρνάρας δήλωσε σχετικά ότι… η κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα, ενώ οι εταιρείες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και, κυρίως, να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι… ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει πάνω του το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα μαζί με το Στουρνάρα και απ’ ό,τι μάθαμε θα… ξανασυναντηθεί με τις πολυεθνικές και τους εκπροσώπους τους ξανά σε ένα περίπου μήνα !

Nίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα