Δεχθείτε τις αλλαγές που προτείναμε

Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τις τηλεοπτικές άδειες

Απόσπασμα της παρέμβασης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στη Βουλή για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες:

• Σήμερα, για άλλη μια φορά, παραδεχθήκατε πόσο εσφαλμένα έχετε κινηθεί στο συγκεκριμένο θέμα.
• Αν δεν

είχε αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα και είχατε προχωρήσει με τη δική σας λογική πριν δύο χρόνια, αυτή τη στιγμή όλα αυτά τα οποία αναφέρατε σήμερα ότι είναι απαραίτητα δεν θα ήταν αντικείμενο συζήτησης. Θα είχατε προχωρήσει με μία νομοθέτηση που θα επέτεινε το πρόβλημα.
• Η άναρχη κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που υπήρχε και έπρεπε να διορθωθεί δεν διορθώθηκε με δική σας ευθύνη. Με δική σας ευθύνη δεν ήταν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το υπεύθυνο. Και ξέρετε πολύ καλά ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων βοηθήσαμε στο να υπάρξει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
• Επιτεθήκατε στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν υπήρξε η απόφαση για αντισυνταγματικότητα του νόμου σας.
• Κι έρχεστε σήμερα με μία τροπολογία, με αλλαγές στο πόδι –εννοώ ότι στο πόδι γίνεται η συζήτηση όταν γίνεται έτσι με μια τροπολογία- και σας λέμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη, καθώς φέρνετε συνεχώς αλλαγές επί αλλαγών, τροπολογίες επί τροπολογιών.
• Από την πρώτη στιγμή εμείς σας είχαμε ζητήσει να υπάρχει τάξη, αλλά να υπάρχει με ευθύνη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
• Αυτή, λοιπόν, την υπεύθυνη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην την παρερμηνεύετε. Διότι με αυτή την υπεύθυνη στάση συμβάλλαμε στο να υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο να δείξουμε στον ελληνικό λαό τα προβλήματα του αρχικού «νόμου Παππά», ο οποίος είναι διάσημος πλέον, όταν εσείς -η κυβέρνησή σας- κατηγορούσε το Συμβούλιο της Επικρατείας και συλλήβδην το δικαστικό σύστημα για τις αποφάσεις, οι οποίες έλεγαν ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών είναι εντελώς αυθαίρετος.
• Εμείς ασκούμε συγκεκριμένη, υπεύθυνη αντιπολίτευση στο θέμα των αδειών από την πρώτη στιγμή. Δεν ασκούμε στείρα αντιπολίτευση.
• Φέρνετε μια τροπολογία, ολόκληρο σχέδιο νόμου, με είκοσι αλλαγές. Σας ζητήσαμε λοιπόν, και περιμέναμε να έρθει εδώ ο Υπουργός για να πει αν αποδέχεται ή όχι, δύο αλλαγές, δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσουμε την τροπολογία.
• Η πρώτη είναι η εγγύηση καλής εκτέλεσης να κατατίθεται εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. Και η δεύτερη, το πόθεν έσχες να κατατίθεται μαζί με τις άλλες προϋποθέσεις από την αρχή. Δύο αλλαγές συγκεκριμένες, οι οποίες θωρούμε ότι θα διευκόλυναν για να μην παρουσιαστούν τα ίδια λάθη.
• Δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ούτε να απαντήσει θετικά ούτε αρνητικά στις δύο συγκεκριμένες αλλαγές που ζητήσαμε. Αν γίνουν αποδεκτές, εμείς θα ψηφίσουμε την τροπολογία, την οποία έχει φέρει. Αν δεν γίνουν αποδεκτές αυτές οι τροποποιήσεις, θα ψηφίσουμε παρών στη συγκεκριμένη τροπολογία. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση μας. Σας ζητούμε συγκεκριμένες αλλαγές. Έτσι έγινε και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όταν στην Διάσκεψη των Προέδρων θέσαμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αλλαγές, έγιναν αποδεκτές, συγκροτήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
• Επιτέλους, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, που απαιτείται, τάξη σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπαίνει αυτή η τάξη. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μέχρι τώρα δεν έχει καν απαντήσει, απαξιοί να απαντήσει για ποιον λόγο τις κάνει ή δεν τις κάνει αποδεκτές τις αλλαγές που ζήτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

The post Δεχθείτε τις αλλαγές που προτείναμε appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα