Χρόνιες κακές συνήθειες του ποδοσφαίρου

email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Αγαπητοί φίλοι, συγχωρείστε μου τη νέα παρέμβαση (γιατί δεν θέλω να μονοπωλώ την διαδικτυακή ευχέρεια) αλλά πρέπει να επισημάνω με αφορμή το σχόλιο για την πολυπληθή αποστολή στη Βοσνία ότι είναι γνωστό πως ορισμένες κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα… Ειδικά στον αμαρτωλό χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι λοιπόν πολύ …λογικό -για τη νοοτροπία της ΕΠΟ- κάτι που συνηθιζόταν στο παρελθόν (απώτερο και πρόσφατο) να συνεχίζεται και

στην εποχή της κρίσης, γιατί εκεί ακόμη όλο και κάποια «ευρουδάκια» ξεμένουν…

Άρα οι 12 παράγοντες που ήταν στην αποστολή (υποθέτω μη συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της Εθνικής) ήταν ένας φυσιολογικός αριθμός! Μη σάς διαφεύγει ότι τα ταξίδια με τις Εθνικές είναι κάτι σαν «άγραφος νόμος» για όσους ψηφίζουν στις εκλογές της ΕΠΟ και εκλέγονται ή όχι στο ΔΣ. Είναι μέρος των ανταλλαγμάτων (ή κοινωνικού μισθού για να θυμηθούμε και τον μακαρίτη Ανδρέα…) για το πού θα κατευθυνθούν τα ψηφαλάκια.

Βλέπετε όλα αυτά εντάσσονται και στο περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, για το οποίο μόλις ακούστηκε ότι κάτι θέλει να «πειράξει» ένα νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό η ΕΠΟ βγήκε αμέσως στο βουνό, όπως οι αντάρτες το ’40 εναντίον των Γερμανών!
Ξέρω ότι κάποιοι του ποδοσφαίρου θα ενοχληθούν, αλλά καμιά φορά να λέμε και… τη σκάφη σκάφη!

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Keywords
Τυχαία Θέματα