Χάλκινο βραβείο για τον Alpha στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Design

Ο Alpha διακρίθηκε το Σάββατο, 24 Μαΐου στα European Design Awards (ED-Awards), τα Ευρωπαϊκά βραβεία Design που έγιναν στην Κολωνία της Γερμανίας, λαμβάνοντας το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Motion Graphics για την εταιρική

ταυτότητα που σχεδίασε η εταιρία NOMINT.

Τα European Design Awards (ED Awards) είναι ένας ετήσιος θεσμός που ως σκοπό του έχει την προβολή και την ανάδειξη εξέχοντων δημιουργημάτων στον τομέα της επικοινωνίας και του design. Στηρίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της Επικοινωνίας και του Design και χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν μόνο κριτικοί και δημοσιογράφοι του χώρου του design και όχι δημιουργοί.

Ο Alpha είναι το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που βραβεύτηκε αφού η εταιρική ταυτότητα ξεχώρισε ανάμεσα σε 35 διαγωνιζόμενες κατηγορίες.

To ED-Award αποτελεί την τρίτη διάκριση για την εταιρική ταυτότητα του Alpha αφού έχει ήδη διακριθεί με δύο επαίνους Ε.Β.Γ.Ε. Η εταιρική ταυτότητα του Alpha, ακολουθεί την τάση του παγκόσμιου design η οποία χαρακτηρίζεται από καθαρές φόρμες, πλακάτα χρώματα και δισδιάστατες εφαρμογές ώστε να λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά σε όλες τις πλατφόρμες. Η χαρακτηριστική παλέτα των εταιρικών χρωμάτων δίνει ζωντάνια, συμπληρώνει και σφραγίζει την εικόνα του σταθμού. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το Alpha logo το οποίο υπογράφει το κλείσιμο όλων των trailer αγκαλιάζοντας σχηματικά τους παρουσιαστές μας, τους ανθρώπους που προσδιορίζουν το πρόγραμμα του σταθμού. Η εταιρία NOMINT σχεδίασε την εταιρική ταυτότητα και ο Alpha συνεργάστηκε με τους: Τόνυ Ζαγοραίο/Σκηνοθέτη, Motion Designer, Art Director, Σταύρο Κυπραίο/ Design, Layout, Art Director, Γιάννη Κωνσταντινίδη – Χρήστο Λεφάκη / ECD, Michael Towers / Additional Animator και Αριστοτέλη Μιχαηλίδη / Παραγωγό.

Keywords
Τυχαία Θέματα