«Μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. στην πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια το Σάββατο

Να μην επιτρέψει να εξελιχθεί σε πορεία η συγκέντρωση που προγραμματίζει η Χρυσή Αυγή για το Σάββατο αποφάσισε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, η συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου η Χρυσή Αυγή στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης), αλλά και οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις

που προγραμματίζονται για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια, δεν θα επιτραπεί να εξελιχθούν σε πορείες για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Η ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει ότι η παραπάνω απόφαση δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης.

Η Χρυσή Αυγή είχε προαναγγείλει με ειρωνικό ύφος την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης: «Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου οι «κακοί φασίστες» της Χρυσής Αυγής, αθεράπευτοι στον «σωβινισμό» τους, θα προχωρήσουν σε μία ακόμη «πρόκληση» εναντίον του «συνταγματικού τόξου», καθώς θα τιμήσουν τους νεκρούς Αξιωματικούς της 31ης Ιανουαρίου 1996 στα Ιμια» αναφέρεται στον ιστότοπο του κόμματος.

Πρόκληση Μιχαλολιάκου
Προκλητικό ήταν και το μήνυμα του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, στο οποίο κάνει λόγο για «προδότες», επιτιθέμενος στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

«Η δυναμική παρουσία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στο Μνημείο των Ιμίων θα είναι (…) ένα ανάθεμα στους ανάξιους πολιτικούς και στους ανθέλληνες εργολάβους της ελληνοτουρκικής «φιλίας» (…). Ας γνωρίζουν οι «μηδίσαντες» και οι Τούρκο-κοτζαμπάσηδες του καιρού μας, οι Νενέκοι και οι Εφιάλτες ότι τίποτε δεν τέλειωσε (…). Προχωρήστε σε μία μεγάλη Εθνική Αντεπίθεση για να μη περάσουν τα αντεθνικά σχέδια των προδοτών που εξουσιάζουν την χώρα μας» αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.
Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα