Μπακογιάννη στο «Ακραίως»: Η Ε.Ε πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις στην Τουρκία

Τη θέση πως «η Ε.Ε πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις στην Τουρκία», εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «εντός της Ε.Ε θα υπάρξουν δύο στάσεις» σχετικά με τα γεγονότα στην Τουρκία.

Οι δύο απόψεις που όπως τόνισε η κ. Μπακογιάννη είναι:
•Αυτή δεν είναι χώρα που μπορεί να έχουμε σχέσεις
•Τώρα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να στηριχθεί

η Τουρκία, να υπάρχουν επαφές, πρέπει να υπάρχουν σχέσεις

«Εμείς πρέπει να υποστηρίξουμε τη δεύτερη θέση. Τη θέση που λέει ότι η Ε.Ε πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις στην Τουρκία», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ. Εάν πραγματικά θέλουμε μια Τουρκία γνήσια δημοκρατική, υπογράμμισε.

Η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η Τουρκία μπαίνει σε μια περίοδο μεγάλης αναταραχής. «Περνάει μια περίοδο εκκαθαρίσεων.η Τουρκία. Ο κίνδυνος να δούμε ένα περισσότερο αυταρχικό καθεστώς είναι πολύ μεγάλος», επεσήμανε. Ενώ υπογράμμισε πως:

«Είναι μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και πολύ επιβαρυντική. Είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα τρομοκρατίας και προβλήματα με γείτονες», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το πλήρωμα του ελικοπτέρου, που προσγειώθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη, η κ. Μπακογιάννη τόνισε:

«Όλοι δεσμεύονται από τη Συνθήκη της Γενεύης. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες. Το να τηρηθούν έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την εικόνα της χώρα ς και την αξιοπιστία της».

The post Μπακογιάννη στο «Ακραίως»: Η Ε.Ε πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις στην Τουρκία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα