«Αθώες περιστερές, σε στιλ Γκαίμπελς…»!

Επιστολή Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Τελικά το ευρηματικό χιούμορ κάποιων δίνει και τις καλύτερες απαντήσεις στον ορυμαγδό της τρομοκρατίας των ΜΜΕ, των δήθεν «απορούντων και προβληματισμένων» δημοσιογράφων και φυσικά των εκπροσώπων όλων των Κομμάτων κατά του ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι το ανέκδοτο που ρωτάει για το πώς χάθηκαν οι δύο τελευταίοι δεινόσαυροι απ’ τη Γη και δίδεται η απάντηση: «Δεν δέχτηκαν να μπουν στην κιβωτό του Νώε, αν δεν μπει κι ο… ΣΥΡΙΖΑ»!

Η παρατήρησή μου αφορά τους δημοσιογράφους- παρουσιαστές πολλών εκπομπών

σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα που με …αθώο ύφος ξιφουλκούν καθημερινά με πάθος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ή -εμμέσως- αναπαράγουν τρομοκρατικές ή εκφοβιστικές απόψεις περί καταστροφής της χώρας και μύρια άλλα!

Το πιο αστείο δε είναι ότι μέχρι πριν τρεις μέρες όλοι εκείνοι που κόπτονταν ότι για τη σωτηρία της χώρας χρειαζόταν «συγκυβέρνηση» τουλάχιστον 4 Κομμάτων ρίχνουν την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο όμως χαρακτήριζαν χαοτικό, ανεύθυνο, αναποτελεσματικό, ανίκανο, απροετοίμαστο, φοβικό προς την εξουσία κ.λπ. Μα κύριοι, τον καπετάνιο που βούλιαξε το ψαροκάϊκο τον θέλετε στη γέφυρα του αεροπλανοφόρου; Το άκρον άωτο της υποκρισίας δεν είναι;

Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ή να ακούει κανείς ορισμένους, δήθεν σοβαρούς και έγκυρους πολιτικούς συντάκτες ή άνκορμαν, πέραν από τα πικρόχολα σχόλια και τη προφανή θέση τους υπέρ του παλαιοκομματισμού των ΠΑΣΟΚ & ΝΔ να καταφεύγουν σε ειρωνείες, πλακίτσα, αστειάκια, γελάκια κ.α. την ώρα που κάνουν δήθεν σοβαρή πολιτική ανάλυση ή σχολιασμό των γεγονότων πάντα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα ή των στελεχών του!

Έλεος πια… Λίγη σοβαρότητα, λίγος σεβασμός στον κόσμο και στη δεοντολογία του επαγγέλματος δεν βλάπτουν!
Τώρα όμως βλέπουν ότι η έμφυτη ευγένεια και υπομονή πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεχίζεται και οι αντιδράσεις είναι έντονες και δεν ξέρουν πώς να χειριστούν τα πράγματα! Και φυσικά όλος αυτός ο «βρόμικος ενορχηστρωμένος πόλεμος» απέναντι στο τολμηρό βήμα που έκανε ο κόσμος (έχει αρχίσει να υποψιάζεται και να καταλαβαίνει πολλά…) θα φέρει στις 17 Ιουνίου το αντίθετο αποτέλεσμα… Δεν θα αποδυναμώσει το ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα θα τον βγάλει ισχυρότερο, ίσως περισσότερο απ’ όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ή πιστεύουν οι Κασσάνδρες!

Κι εδώ θα υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση του Α. Παπανδρέου (κι ας μην τον υποστήριξα ποτέ) ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»!!!

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα