Απών από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας ο Αλ. Τσίπρας

Να μην δώσει το παρών στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αποφάσισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας,

ο οποίος είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, προτίμησε να μην παραστεί στην επίσημη τελετή για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάει με «εντελώς συμβολικό τρόπο» ενώ ξεκαθάρισε ότι «θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι με τρόπο που θύμισε σκοτεινές εποχές στην πατρίδα μας απαγορεύτηκαν σήμερα από ο,τι γνωρίζετε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια, παρότι είναι δικαίωμα, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι που προστατεύεται από το Σύνταγμα και από την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Σημείωσε ότι η απόφαση για την απαγόρευση ανήκει στην ΓΑΔΑ «αλλά η πολιτική ευθύνη είναι της κυβέρνησης και αυτή η απαγόρευση πρέπει να αρθεί διότι ξεκινάει η ελληνική προεδρία με τους χειρότερους αντιδημοκρατικούς αυταρχικούς οιωνούς».

Κατόπιν αναφερόμενος στις ελληνικές ετοιμασίες για την προεδρία έκανε λόγο για «ανέξοδες φιέστες» και σημείωσε ότι τα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας είναι «πολύ στενά» καθώς η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει περιθώριο να πάρει κάποια πρωτοβουλία, ούτε θέλει να έχει τέτοιο περιθώριο, δεν θέλει να αξιοποιήσει την ελληνική προεδρία για τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Παρομοίασε μάλιστα αυτή την κυβερνητική στάση με την μη επιθυμία κατά τον ίδιο της αξιοποίησης της έλευσης στην Ελλάδα «της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία ασκεί έλεγχο στην τρόικα για τα κακώς πραττόμενα και στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες που οδήγησαν σε ύφεση, σε φτώχεια και σε ανεργία».

Η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα