Απολύσεις χύμα στο κύμα και αντιδράσεις για τον τρίτο μισθό Παπαχρήστου στον ΔΟΛ

Έκπληκτοι παρακολουθούν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ τις εξελίξεις. Για μια ακόμη φορά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο στην αναδιάρθρωση που επιχειρείται από την διοίκηση, αφού πιο πολλές από τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν αποδεικνύεται ότι δεν είχαν καμία λογική και δημιουργούσαν τρύπες στον μηχανισμό, ενώ σε άλλες δεν είχαν ληφθεί υπόψη κοινωνικά κριτήρια. Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαζομένους

οι περισσότερες απολύσεις έγιναν από την διοίκηση και τα επιτελικά στελέχη χωρίς να ερωτηθούν οι αρχισυντάκτες των τμημάτων, με αποτέλεσμα να είναι στην ουσία τυφλές και τώρα που διαπιστώνονται τα προβλήματα μαθαίνουμε ότι κάποιες τουλάχιστον εξ αυτών των απολύσεων είναι πολύ πιθανό να ανακληθούν!

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ανοργάνωτης προσπάθειας αναδιάρθρωσης στον ΔΟΛ είναι ότι ενώ αποφασίστηκε η ενοποίηση του αθλητικού τμήματος ΝΕΩΝ και Βήματος, ο αρχισυντάκτης του τμήματος του Βήματος δεν είχε ιδέα για αυτή την εξέλιξη και ήρθε εξ απήνης όταν έμαθε ότι στο ήδη πολύ συρρικνωμένο τμήμα του θα υπάρξουν και νέες απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση του ΔΟΛ ερχόταν σε καταρχήν συμφωνία με τον αρχισυντάκτη του αθλητικού τμήματος των ΝΕΩΝ για να αποχωρήσει με εθελούσια! Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι λίγες ώρες μετά, επειδή υπήρξε εμπλοκή στην αποζημίωση του εν λόγω αρχισυντάκτη έγινε γνωστό ότι τελικά θα παραμείνει. Πιο χύμα στο κύμα δεν γίνεται δηλαδή… Επίσης απολύθηκαν εργαζόμενοι των 700 ευρώ που εργάζονται στην παραγωγή των εντύπων με μπλοκ, ενώ παραμένουν στην θέση τους άτομα που εδώ και πολύ καιρό δεν έχουν αντικείμενο εργασίας στον οργανισμό και ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα λαμβάνουν πολύ υψηλές αμοιβές. «Για μια ακόμη φορά δεν έγινε καμία αξιολόγηση. Δηλαδή δεν κλήθηκε κάποιος εργαζόμενος για να του ανακοινωθεί απομάκρυνση επειδή δεν είναι παραγωγικός ή αποτελεσματικός και φυσικά παρέμειναν στην θέση τους όλοι οι επιτελείς και επικεφαλής των τομέων τόσο στο, επιχειρησιακό και διοικητικό, όσο και το δημοσιογραφικό και τεχνικό επίπεδο. Όλοι αυτοί κάνουν σωστά, παραγωγικά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους και το μαγαζί βουλιάζει εξαιτίας των εργαζομένων με 700 ευρώ με μπλοκάκι. Εντάξει το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από εργαζόμενο στον ΔΟΛ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε επίσης στους εργαζομένους στον ΔΟΛ ότι την ίδια στιγμή που ανακοινώνονταν δεκάδες απολύσεις κρίθηκε σκόπιμο να ανακοινωθεί ότι με προσωπική απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη ο Γιώργος Παπαχρήστος θα συνεργαστεί τη νέα σεζόν με το Mega. Ανεξάρτητα με τις ικανότητες και την αξία του έμπειρου πολιτικού ρεπόρτερ το timing ήταν τουλάχιστον ατυχές αφού την ίδια στιγμή που ο Σταύρος Ψυχάρης με μακροσκελή ανακοίνωση του εξηγούσε τους λόγους των απολύσεων και άλλων περικοπών στον ΔΟΛ ανακοίνωνε παράλληλα την απόφαση του ο Παπαχρήστος να λάβει τρίτο «εσωτερικό» μισθό αφού εκτός από τις απολαβές του στα ΝΕΑ έχει και τις απολαβές του από τη συνεργασία του με το BHMAFM.

Κατά τα λοιπά η ΕΣΗΕΑ προσανατολίζεται σε προειδοποιητική απεργία για την Δευτέρα στον ΔΟΛ και θα περιμένει τις αποφάσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό από τη συνέλευση που θα γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα