Η κωλοτούμπα από την Κατσίμη της ΕΣΗΕΑ σχετικώς με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Ώρες-ώρες είναι να αισθάνεσαι συμπόνια για τον Τσίπρα: Εκεί που βγαίνει και αναφωνεί «ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ» ώστε να επέλθει η «αριστερή λύτρωση» της δύσμοιρης Ελλάδος(συνεπώς και προσκαλεί, οίκοθεν δε διατάσσει τους υφ’ αυτόν ΣΥΡΙΖΑιους να ενεργήσουν αναλόγως), να του δημιουργούν προβλήματα από εκεί που θα περίμενε καθαρή υπακοή και απλόχερη στήριξη σε ώρες αγώνα…

Πώς να το κάνουμε; Δεν είναι το καλύτερο, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις-παρά τον τιτάνιο αγώνα-δεν θέλουν να

σου δώσουν ένα «καλό προβάδισμα» από τους κυβερνώντες και να υπάρχει ισοπαλία με τους Σαμαρά-Βενιζέλο, κι εσύ να προσπαθείς-ανεπιτυχώς-να τις τουμπάρεις και να εμφυσήσεις «αέρα μεγάλης νίκης, μέχρις και αυτοδυναμίας», να βλέπεις το χθεσινό θέ(α)μα του αριστερού-συνεταιριστικού κλώνου της «Ε».

Να βλέπεις το Σωτήρη Μανιάτη, εκ των μεγαλομετόχων της ΑΕ που εκδίδει την «Εφ.Συν» να σου βγαίνει Σαββατιάτικα με ολοσέλιδο έμμεσο διάλογο των Μαριλένας Κατσίμη και Διονύση Μποτώνη, υπό τον τίτλο «ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ: ΕΡΤ VS ΔΤ» (ΤΟ ΔΤ άνευ εισαγωγικών κατ’ αντίθεση με το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ»-ναυαρχίδα της ΣΥΡΙΖΑίϊκης προπαγάνδας).

Και να διαβάζεις, εκεί που ξέρεις, κοτζάμ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «ΕΡΤ και μόνον ΕΡΤ», αρνούμενος πλέρια την ΠΝΠ της κυβέρνησης που την έκλεισε, έχοντας καθορίσει ρητώς ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την επάνοδο εις to status quo ante, όπως δεν σταματά να φωνασκεί ο δικός σου Καλφαγιάννης, ο πολύς πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, να βλέπεις την Κατσίμη να αναφωνεί: «Δεν τρέφω αυταπάτες γιά την ΕΡΤ. Το κακό έχει γίνει. Όσο κι αν με πονάει, έχω συνειδητοποιήσει ότι η νέα δημόσια τηλεόραση θα λέγεται ΝΕΡΙΤ».

Έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτά που είπε η Κατσίμη; Μα βεβαίως και έχουν, διότι ανήκει εις την τριάδα των ΣΥΡΙΖΑίων εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπό τον Τρίμη, εκλεγείσα γιά πρώτη φορά αυτή, όπως και ο σύντροφος Γιουκάκης, προβεβλημένοι και οι δύο από την πρώην ΥΕΝΕΔ.

Κωλοσούσειες τακτικές, λοιπόν, καθαρές (λέγονται και κωλοτούμπες), βεβαίως διόλου κατά τύχην, από την Κατσίμη που ενετάλη-προφανώς- να υποδυθεί το λαγό του προεδρεύοντος Τρίμη, από την εφημερίδα που εν πολλοίς ο τελευταίος «έχτισε», αφού προηγουμένως έκλεισε(έστω και προσκαίρως) την «Ε». Και με την υπογραφή του Σωτήρη Μανιάτη, στυλοβάτη της «Εφ.Συν».

Αυτό είναι το πρώτο «μήνυμα» των λεχθέντων από την Κατσίμη, σε δεύτερη ανάγνωση.

Υπάρχει ακόμη και η μη χρησιμοποίηση του όρου «δηλωσίες» γιά τους 1.800 πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι λύγισαν, «πρόδωσαν τον αγώνα» και ζήτησαν να εργασθούν και πάλι, αρχής γενομένης από το μεταβατικό σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Προφανώς, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιλογής, θα πρέπει να προσφέρουν εργασία από το φυσικό χώρο του Ραδιομεγάρου, το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό καθεστώς καταλήψεως…Συνεπώς;

Έπ’ αυτού η συντρόφισσα Κατσίμη απαντά ως εξής: «…Αν οι 1.800 συνάδελφοι που έκαναν αίτηση στη ΔΤ, μάς ζητήσουν να φύγουμε από το Ραδιομέγαρο γιά να υπογράψουν τις δίμηνες συμβάσεις και αν ξεκινήσει η προκήρυξη θέσεων γιά το νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εχέγγυα γιά διαφανείς διαδικασίες, τότε, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να φύγουμε…»

Τί καταλαβαίνω, προσωπικώς: Η συντρόφισσα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προσφέρει την αποχώρηση των καταληψιών από το Ραδιομέγαρο ως αντάλλαγμα των διορισμών εις την ΝΕΡΙΤ-τελείωσε η ΕΡΤ είπε ευθαρσώς-, αλλά και σε συνδυασμό με το δικαίωμα όσων θα εργασθούν εις τη ΔΤ, αν και …παράνομο από την αρχή ως το τέλος(…)κατά την ίδια, αν οι «συνάδελφοι» (ελέχθησαν και «δηλωσίες»…) το ζητήσουν.

Μπερδεμένα λόγια, μάλλον, που ηχούν ως «παραχώρηση», αλλά θα μπορούσε να είναι και μήνυμα της μορφής «αν τολμάτε ελάτε να μας διώξετε, στο μέτρο που δεν επιλεγούμε-οι ίδιοι;-ξανά από την ΝΕΡΙΤ».

Είναι γεγονός, ότι εις το συνδικαλισμό η διγλωσσία, ακόμη και πολυγλωσσία, αποτελεί κοινό τόπο, συνεπώς και εις το δημοσιογραφικό συνδικαλισμό. Αλλά τέτοια κωλοτούμπα, από τη ΣΥΡΙΖΑία Κατσίμη αδειάζοντας το ίδιο της το Κόμμα και τελικώς τον πρόεδρό της Αλέξη, που το έχει σηκώσει τόσο ψηλά γιά «ΕΡΤ και μόνον ΕΡΤ»;

Και ακόμη, μήπως κάποιοι πονηροί από την «Εφ.Συν» σκέφθηκαν-καθ’ υπόδειξιν της Κουμουνδούρου- να πιέσουν σχετικώς τη ΔΗΜ. ΑΡ., η οποία εμφανίζεται μάλλον όχι ομονοούσα, ως προς το θέμα της ΔΤ, τουλάχιστον, όπου επισήμως δεν θα εκπροσωπείται εις τις εκπομπές της;

Εν κατακλείδι: Η ΝΕΡΙΤ φαντάζει ως ξερολούκουμπο απασχόλησης σε δύσκολους καιρούς και φαίνεται ότι και οι ΣΥΡΙΖΑίοι προσανατολίζονται εις το να το γευθούν, περιοριζόμενοι τελικώς, απλώς και μόνον, σε φραστική στρατηγική καταγγελίας του μεταβατικού σχήματος της ΔΤ, βραχείας διαρκείας, η οποία επιτρέπει την πολυτέλεια μίας περαιτέρω επαναστατικής γυμναστικής.

Αν αυτό είναι ορθό και επιβεβαιωθεί, τότε οι αμαρτίες που σφράγισαν την πορεία της ΕΡΤ, υπ’ ευθύνη και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα, κινδυνεύουν να βιώσουν εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά και με…άρωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Δηλαδή, μία τρύπα στο νερό…

Υπάρχει και μία απορία: Το σχετικό κείμενο μείζονος πολιτικής σημασίας γιά την «εικόνα του κόμματος και προσωπικά του προέδρου», είχε τεθεί προηγουμένως προς ενημέρωσιν (έστω…) του ενημερωτικού/προπαγανδιστικού τημ υπό τον Σκουρλέτη, ως, προδήλως, θα έδει;

Μάλλον έρχονται εσωκομματικές φουρτούνες και κατασταλτικά μέτρα εις το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα