Απολογείται η Ferrari για καταστροφές σε μνημείο της Κίνας (βίντεο)

Ο τοπικός κινέζος εισαγωγέας της αυτοκινητοβιομηχανίας έβαλε μια Ferrari για διαφημιστικούς λόγους στο 600 ετών τείχος της δυναστείας των Μινγκ στην πόλη Ναντσίνγκ και κινηματογράφησε το αυτοκίνητο να σπινιάρει.

Η καταστροφή αποκαλύφθηκε αμέσως μετά όταν οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν ότι τα σημάδια από τα λάστιχα που άφησε το αυτοκίνητο στο έδαφος του μνημείου, δεν έφευγαν.

Το σχετικό βίντεο διαδόθηκε ταχύτατα στη διαδικτυακή κοινότητα της Κίνας προκαλώντας οργή στον κόσμο, η οποία ενισχύθηκε

ακόμα περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι οι αρχές της πόλης είχαν δώσει την άδεια τους για τη διαφημιστική χρήση του μνημείου για μόνο 12.000 δολάρια.

Τοπικοί αξιωματούχοι διέψευσαν κάτι τέτοιο και τόσο εκείνοι όσοι και η Ferrari έριξαν την ευθύνη σε έναν υπάλληλο του εισαγωγέα.

Πάντως η Ferrari ζήτησε επίσημα συγγνώμη για το γεγονός και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποκατασταθεί το μνημείο.

Όπως αναφέρει το BBC η λέξη Ferrari μπλοκαρίστηκε στα κινέζικα social media σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κριτική για τις ενέργειες των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα