Από το «μέτωπο» του ΔΟΛ

…στη μητέρα όλων των μαχών για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ

Του Κώστα Ντελέζου

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουμε σήμερα Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχοντας στο μεγάλο προσκλητήριο του κλάδου και στον δίκαιο αγώνα για τη διάσωση της κοινωνικής μας ασφάλισης.
Ο ΕΔΟΕΑΠ, το Ταμείο πρότυπο για όλους τους ανθρώπους του Τύπου, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους, εδώ και 6 μήνες έχει απομείνει χωρίς τον πόρο του, το Αγγελιόσημο.
Του τον έχουν στερήσει κυβέρνηση και

εργοδότες, σπρώχνοντας στο περιθώριο παλιούς και νέους συναδέλφους που αγωνίζονται σκληρά μέσα στην κρίση για να επιβιώσουν.

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι το σπίτι μας. Δεν μας τον χάρισε κανένας. Τον πληρώσαμε όλοι οι σκληρά εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου,
σε αντίθεση με τους εργοδότες, που διαχρονικά μόνο να τον ληστεύουν ήθελαν…
Το ίδιο κάνουν και τώρα, με «συμμάχους» από «τα μέσα». Στόχος τους είναι να καταργήσουν το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ, να τον ελέγξουν πλήρως και να τον μετατρέψουν σε Επαγγελματικό Ταμείο, με ασφαλιστικές εταιρείες και με τους συνταξιούχους και τους ανέργους στον Καιάδα…

Δεν θα τους περάσει. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Όλοι μαζί λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ και της ζωής μας. Διεκδικούμε δυναμικά ΙΣΧΥΡΟ πόρο για τη συνέχιση της λειτουργίας του, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της επικούρησης και της πρόνοιας για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Αυτή η εκλογική μάχη είναι κρισιμότατη γιατί η νέα Διοίκηση που θα αναδειχθεί για τον ΕΔΟΕΑΠ, θα έχει μόνο μια επιλογή: Να κρατήσει το Ταμείο μας ζωντανό και ισχυρό για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους…

The post Από το «μέτωπο» του ΔΟΛ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα