Από το 2013 δεν έχει απαντήσει το ΣΔΟΕ σε πόρισμα για συνέδριο που χρηματοδότησε η Novartis

Το ΣΔΟΕ δεν απάντησε από το 2013 για πόρισμα σχετικά με συνέδριο φαρμακευτικών εταιριών δήλωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ «η έρευνα ξεκίνησε, έγινε ένα μεικτό κλιμάκιο και βγήκε ένα πόρισμα που διαπίστωνε ότι έγινε το συνέδριο που συμμετείχε η Novartis με το

μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης 25.000 ευρώ και στο μετείχαν δημόσιοι λειτουργοί -χωρίς να το γνωρίζει το υπουργείο υγείας- οι οποίοι όμως μετείχαν ως μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων.

«Για να πάνε στο συνέδριο αυτό έπρεπε να έχουν κάποια άδεια» εξήγησε η κ. Παπασπύρου ενώ σύμφωνα με όσα είπε και «η χρηματοδότηση της NOVARTIS δεν ήταν νομότυπη γιατί έπρεπε να περάσει από την έγκριση του ΕΟΦ». Επιπλέον είχαν διαπιστωθεί διάφορα πειθαρχικά ζητήματα που έπρεπε να διερευνηθούν. Το πόρισμα στάλθηκε στον υπουργό αναπληρωτή και στον ΕΟΦ καθώς «είχαν διαπιστωθεί αδικήματα που έπρεπε να διερευνηθούν».

«Ο ΕΟΦ απάντησε ότι οι δωρεές που έγιναν δεν ήταν νομότυπες» και στη συνέχεια ο τότε γενικός επιθεωρητής έστειλε το πόρισμα στο ΣΔΟΕ για να συλλέξει στοιχεία για το πως δόθηκαν τα χρήματα, αν δηλαδή δόθηκαν νομότυπα. «Η συμμετοχή ορισμένων προσώπων κρίθηκε προβληματική και ζητήθηκε να ελεγχθούν τα πρόσωπα αυτά από το ΣΔΟΕ» διευκρίνισε η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης. Ωστόσο όπως είπε ακόμα το ΣΔΟΕ δεν έχει απαντήσει.

«Τώρα διερευνούνται όλα, η Novartis κατά προτεραιότητα» τόνισε η κ. Παπασπύρου.
Πηγή avgi.gr

The post Από το 2013 δεν έχει απαντήσει το ΣΔΟΕ σε πόρισμα για συνέδριο που χρηματοδότησε η Novartis appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα