«Από την Πόλη έρχομαι…»

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Λογικά ο τίτλος των επισημάνσεων που επιθυμώ να κάνω ολοκληρώνεται με την προσθήκη στη γνωστή ρήση «και στην κορυφή Κούτρικας και Μηχιώτης»!

Γιατί με αφορμή τα δικά τους σχόλια παίρνω θέση, έστω κι αν δίνουν την αφορμή να γελάσει λίγο το χειλάκι μας…

Αρχίζω από τις συντακτικές και γραμματικές παρατηρήσεις του κ. Μηχιώτη σχετικά με τις αδυναμίες δημοσιογράφων ή μη , οι οποίοι κάνουν εκπομπές στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ. Χονδρικά αποδίδει τα λάθη -ή ακόμη και τις τοποθετήσεις

τους σε διάφορα ζητήματα η συνεντεύξεις- μάλλον στο ότι πολιτικά πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, οπότε συνειρμικά καλούμαστε να υποθέσουμε ότι το πρέπον θα ήταν να τοποθετήσει η νέα διοίκηση όσους πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία για να διορθωθεί το κακό!

Δεν σκοπεύω να υπερασπιστώ κανένα παραγωγό ούτε να αντιταχθώ στις επισημάνσεις του κ. Μηχιώτη, γιατί -αν όντως ειπώθηκαν έτσι οι φράσεις κ.α.- έχει δίκιο ότι αποτελούν γλωσσικούς βαρβαρισμούς ή σολοικισμούς!

Η ουσία όμως είναι αλλού, πέραν βέβαια ενός ποσοστού δικαιολογημένων στον προφορικό λόγο λαθών (δεν τ’ αποφεύγουν και πολύ μορφωμένοι άνθρωποι), στο ζήτημα και αφορά το επίπεδο γενικότερα των δημοσιογράφων, τόσο από πλευράς γνώσης και χειρισμού της γλώσσας όσο και από πλευράς εγκυκλοπαιδικών γνώσεων ή κοινωνικής καλλιέργειας. Δυστυχώς πέραν της ελλιπούς αξιολόγησης και επιλογής των διαφόρων συντελεστών στα ελληνικά ΜΜΕ «πληρώνουμε» και τη συνεχή κατρακύλα του εκπαιδευτικού συστήματος και του επιπέδου όσων τελειώνουν τα Λύκεια… Άρα ας μην ελπίζει ότι αν τοποθετηθούν συντελεστές με νεοδημοκρατική σφραγίδα θα σωθεί η κατάσταση στην ελληνική ραδιοφωνία!

Περνώ τώρα στον εμβριθή κ. Κούτρικα. Αφού έχει εκθειάσει [ακόμη και προκαταβολικά ] κάθε ενέργεια ή απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ ή του υπουργού κ. Κεδίκογλου (πχ. βρήκε θαυμάσια την …πρόσληψη των πάντων, από Λιάτσο έως και τη νυν συνταξιούχο κ. Πισκερά, παρά τις απαντήσεις που τού έδωσε άλλος σχολιογράφος στο Enimerosi24.gr) «ξαναχτύπησε» με υποδείξεις προς τη διοίκηση της ΕΡΤ να μην εμπλέκεται σε υποθέσεις «μπλεγμένες» ή «σκοτεινές» που προκύπτουν από ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης!

Τα επιχειρήματά του γνωστά και μακριά από μένα ακόμη και πρόθεση υποστήριξης οποιασδήποτε διοίκησης της ΕΡΤ, αλλά δεν μπορεί να αφήνονται αιωρούμενες τέτοιες ασυναρτησίες!

Οι συμβάσεις με προμηθευτές, παραγωγούς, συνεργάτες κ.λπ. είτε ως πρόσωπα είτε ως εταιρίες του εσωτερικού ή εξωτερικού, -ας γνωρίζει ο καθείς- παράγουν έννομα αποτελέσματα, δηλ. εκατέρωθεν υποχρεώσεις και απαιτήσεις, ανεξάρτητα απ’ την τύχη τους μετά από τυχόν δικαστική διερεύνηση. Επομένως η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος δεν δικαιούνται να αφήνουν στην τύχη τους πράγματα που μπορεί να ζημιώσουν άμεσα την ΕΡΤ (είτε με έκπτωση ρητρών, είτε λόγω αποζημιώσεων κ.α.) επειδή κάποιος τα έχει καταγγείλει ως σκανδαλώδη, ασύμφορα, ακατάλληλα κ.λπ.!

Η ΕΡΤ δεν μπορεί να απέχει από συμβατι

Keywords
Τυχαία Θέματα