Διαφορές ήχου ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ΣΠΟΡ FM

Είναι γνωστό πως ο ιδιωτικός αθλητικός σταθμός ΣΠΟΡ ΦΜ συμφερόντων Αλαφούζου-Κοντομηνά, είναι πολύ ψηλότερα στις μετρήσεις από τον έτερο αθλητικό, την κρατική ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Μερικοί από  τούς λόγους  είναι γνωστοί όπως πχ ο ιδιωτικός έχει την υποστήριξη της πρώτης αθλητικής εφημερίδας σε πωλήσεις τη γνωστή  SPORTDAY, καθώς επίσης και τη δεξαμενή του Κέντρου Αθλητικής Δημοσιογραφίας, κάτι που σημαίνει

πολλά εργατικά χέρια εκπαιδευόμενων δημοσιογράφων, άρα και κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων.

Αντίθετα στην ΕΡΑ παρότι έχει 60 δημοσιογράφους είναι επίσης γνωστό, πως έχει παγιωθεί σε όλους – πάντως στους περισσότερους, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, με αποτέλεσμα η αποκλειστική είδηση και η ταχύτητα στην ειδησεογραφία να θεωρούνται άγνωστες λέξεις..

Όσοι όμως θέλουν να ακούσουν τις μεταδόσεις αγώνων, έχει αποδειχθεί ότι άπαντες από το πρώτο λεπτό αντιλαμβάνονται τη διαφορά ποιότητας ήχου (σσ ήχου και όχι λόγου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) μεταξύ των δύο «αντιπάλων» στα ερτζιανά, καθώς στην ΕΡΑ μπορείς να  ακούσεις καθαρό ήχο, ενώ στον ΣΠΟΡ FM κινδυνεύεις να πάς την επόμενη ημέρα σε ΩΡΛ!

Τελευταίο παράδειγμα η μετάδοση εκ παραλλήλου των δυο σταθμών  των ευρωπαϊκών αγώνων ΠΑΟΚ –ΡΑΠΙΝΤ και ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ –ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, όπου ακούστηκε το φοβερό από το στούντιο του ιδιωτικού σταθμού στον συνάδελφό του που μετέδιδε το ματς του ΠΑΟΚ: «Σε παρακαλώ πολύ βάλε πιο κοντά στο στόμα σου το τηλέφωνο, γιατί δεν σε ακούμε καθόλου», δηλαδή ούτε αυτός από το στούντιο δεν μπορούσε να αντέξει τον ήχο! Αντίθετα αν ο ακροατής  πήγαινε τη βελόνα στη συχνότητα της ΕΡΑ ο σπήκερ της κρατικής ακουγότανε λες και ήταν δίπλα σου!

Το ίδιο, δηλαδή η διαφορά ποιότητας ήχου, συνέβαινε και στο παιχνίδι του Ατρόμητου στην Αγγλία. Επειδή το ραδιόφωνο είναι ήχος, καλό θα είναι εκεί στην Καλλιθέα να προσέχουν και να πληρώσουν κάτι παραπάνω, γιατί για να είσαι πρώτος από τους ακροατές πρέπει να το ανταποδίδεις στον κόσμο.

Καλά τα κινητά τηλέφωνα, καλή και η θέση στην κερκίδα, αλλά η  σωστή μετάδοση γίνεται από τα μπούθ. Σίγουρα υπάρχει ένα κόστος, αλλά τα αυτάκια των ακροατών δε φταίνε σε τίποτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα