Αντικατάσταση της Παναρίτη μετά τη συμφωνία με τους δανειστές

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη των τεσσάρων οικονομολόγων υπουργών

Δύσκολα θα μακροημερεύσει η επιλογή της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ, αφού πολλοί θεωρούν ότι αμέσως μετά τη συμφωνία με τους δανειστές θα αντικατασταθεί.

Πάντως για την ιστορία και για το πώς φθάσαμε έως εδώ, να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη των τεσσάρων οικονομολόγων υπουργών της κυβέρνησης, δύο ήταν υπέρ, δηλαδή ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιώργος Σταθάκης, ένας κατά, δηλαδή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης

είπε ότι το θέμα είναι πολιτικό αναφέροντας χαρακτηριστικά «Είναι αδύνατον να στηρίξω πολιτικά την υποψηφιότητα Παναρίτη. Και δεν μπαίνω στη διαδικασία των στοιχείων του βιογραφικού της».

Αυτή την αποστροφή ο Γιάνης Βαρουφάκης την εξέλαβε ως «λευκό» και θεώρησε ότι πέρασε η προστατευόμενη του. Μάλιστα φρόντισε να επισπεύσει τις διαδικασίες, αλλά και την ανακοίνωση στην έναρξη του τριημέρου!

Η εξέλιξη όμως με την Παναρίτη έχει βγάλει στα κάγκελα το κόμμα, με δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις των μελών της κυβέρνησης. Για αυτό όπως ειπώθηκε και στην αρχή κάποιοι θέτουν θέμα αντικατάστασης της Παναρίτη, αμέσως μετά τη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές.

The post Αντικατάσταση της Παναρίτη μετά τη συμφωνία με τους δανειστές appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα