«Αντάρτες» και κομματικοί

Του Γιάννη Παπαγιάννη

Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι των προσώπων περισσότερο και λιγότερο των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών. Πράγμα που επιβεβαιώνεται από το ότι μια σειρά από υποψηφίους που κατέρχονται ως «αντάρτες» πηγαίνουν καλύτερα στις δημοσκοπήσεις από τους έχοντες το κομματικό χρίσμα.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται μεν στη δεύτερη θέση,

αλλά παραμένει μακριά από τον Γιώργο Καμίνη, ενώ έχει αρχίσει να νιώθει στον σβέρκο του την ανάσα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Παράλληλα, ο Νικήτας Κακλαμάνης στηρίζεται όχι μόνο από βουλευτές, αλλά και από πρώην υπουργούς . Ο Γιώργος Κουμουτσάκος φιγουράρει τρίτος, πίσω από τον Γιάννη Σγουρό «έχει ισχυρά ερείσματα και στους «γαλάζιους» δημάρχους, μιας και χρηματοδότησε τα περισσότερα από τα δημοτικά έργα» και την Ρένα Δούρου .

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι δεύτερος, πίσω από τον Τζιτζικώστα (τον στηρίζουν -σιωπηρά, αλλά καθαρά- κάποιοι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ), ενώ ο Σταύρος Καλαφάτης θα περάσει μεν στον δεύτερο γύρο, αλλά εκεί δεν φαίνεται να έχει καμιά τύχη απέναντι στον Μπουτάρη.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στο Μαξίμου και έκαναν τον Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει επιτακτικά τη συστράτευση όλων, ανεξαιρέτως στο πλευρό των Σπηλιωτόπουλου- Κουμουτσάκου – Ιωαννίδη.

Στήριξη που δεν έχει καταγραφεί.

Από τη στήλη «Danger- Διαπλοκές» (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤIΚΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα