Αντ. Σαμαράς: Η ανάκαμψη είναι μπροστά μας

Αισιόδοξος τόσο για την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη όσο και για τη νίκη στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τους προέδρους του ευρωκοινοβουλίου και της ευρωπαϊκής επιτροπής, Μάρτιν Σούλτς και Ζοζέ Μπαρόζο.

«Η αντιπολίτευση δεν δίνει εναλλακτικές»

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της απεσταλμένης του MEGA, Μαρίας Σπυράκη σχετικά με τις ευρωεκλογές

αλλά και την οικονομική πορεία της χώρας είπε πως είναι σίγουρος πως θα κερδίσει την εκλογική μάχη και βάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ – χωρίς να τον κατονομάζει – στο κάδρο των αντιευρωπαϊστών, διευκρίνισε πως την νίκη θα έχουν οι φίλα προσκείμενοι στην ΕΕ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η αντιπολίτευση δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις λέγοντας: «Η αντιπολίτευση δεν δίνει εναλλακτική και για το παρόν και για το μέλλον. Οδεύουν σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ του απροκάλυπτου λαϊκισμού και του συγκεκαλυμμένου εξτρεμισμού θέλουν να δημιουργήσουν φόβο στην κοινωνία δεν δίνουν ούτε λύσεις, ούτε ελπίδα για τον λαό».

«Οι Έλληνες αγαπούν τη χώρα και τα παιδιά τους και έχουν συζητήσει και θα συζητούν (σσ το θέμα της Ευρώπης), είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν αμφιβάλλουν αν θέλουν την Ευρώπη ή όχι υπάρχουν ερωτήματα για το ποια Ευρώπη θέλουν».

«Η χώρα μου πόνεσε περισσότερο…»

Ο ίδιος ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου είπε πως ονειρεύεται προσωπικά μια ενοποιημένη Ευρώπη και ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όσο και τους ευρωβουλευτές που στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας τονίζοντας μάλιστα πως ο ελληνικός λαός δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

«Η χώρα μου πόνεσε περισσότερο από κάθε άλλον ευρωπαϊκό λαό τα τελευταία χρόνια. Είναι ακόμα τραυματισμένη, πονάει ακόμα, αντιμετωπίζει την κοινωνική συνοχή ως κυρίαρχο πρόβλημά της. Έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα, πέρασε 6 χρόνια εξαιρετικά οδυνηρής ύφεσης, αλλά στέκεται στα πόδια, μπροστά σας σήμερα όρθια μέσα στο ευρώ μέσα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας για την οικονομία και την ενίσχυση της ρευστότητας, είπε: «Χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έμφαση στις επενδύσεις υποδομής, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμό, επενδύσεις που συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας».
Πηγή megatv.com

Keywords
Τυχαία Θέματα