Αγελάδες, βροχή, ροκ και Σαίξπηρ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)

Σε τοπίο από την εξοχή της Βρετανίας θα μεταμορφωθεί ο αγωνιστικός χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου στις 27 Ιουλίου για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ντάνι Μπόιλ, καλλιτεχνικός διευθυντής των τελετών έναρξης-λήξης

και βραβευμένος με  Όσκαρ σκηνοθέτης για την ταινία «Slumdog millionaire», 10.000 εθελοντές θα αναπαραστήσουν σκηνές από την καθημερινότητα στην εξοχή, που θα χαρακτηρίζουν τον βρετανικό τρόπο ζωής, αλλά και από διάσημα μνημεία, όπως το Στόουνχετζ. Θα υπάρχει επίσης, και αναπαράσταση του περίφημου φεστιβάλ ροκ μουσικής του Glastonbury.

Ο Μπόιλ τόνισε πως πηγή έμπνευσης είναι τα έργα του Σαίξπηρ.

«Η τελετή θα δείχνει μία εικόνα του εαυτού μας, ως έθνος», τόνισε ο Μπόιλ. «Ο καλύτερος τρόπος για να πούμε αυτή την ιστορία στον κόσμο είναι να συνεργαστούμε με αληθινούς ανθρώπους κι όχι ηθοποιούς», αποκαλύπτοντας ότι στην τελετή θα πάρουν μέρος ακόμα και νοσηλεύτριες από το εθνικό σύστημα υγείας.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα δημιουργηθούν λιβάδια, χωράφια και ποτάμια, και το σκηνικό θα περιλαμβάνει οικογένειες που θα κάνουν πικνίκ, αγόρια και κορίτσια που θα παίζουν ομαδικά παιχνίδια και αγρότες που θα καλλιεργούν τη γη. Θα υπάρχουν επίσης πολλά ζώα, όπως 30 πρόβατα, 12 άλογα, τρεις αγελάδες, γίδες, κότες, πάπιες, χήνες και σκύλοι. Δε θα λείψουν ούτε τα τεχνητά σύννεφα, που θα φέρουν την βροχή, τον παραδοσιακό βρετανικό καιρό.

Στον τομέα της μουσικής, ο Μπόιλ συνεργάζεται με το συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής Underworld, που είχαν γράψει μουσική και για την πολύ δημοφιλή ταινία του άγγλου σκηνοθέτη «Trainspotting».

Ένα από τα χαρακτηριστικά της τελετής θα είναι μία καμπάνα, βάρους 27 τόνων, που κατασκευάστηκε για αυτό το σκοπό στο Λονδίνο, στο ίδιο μέρος όπου έφτιαξαν και το Μπιγκ Μπεν το 1856. Η καμπάνα θα τοποθετηθεί στο ένα άκρο του σταδίου και θα σημάνει την έναρξη της τελετής παρουσία 900 παιδιών.
Το συνολικό κόστος της τελετής ανέρχεται στα 34 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα