Σκίζει το BBC στα βρετανικά social media

Το BBC είναι η πιο διαδεδομένη πηγή στο Twitter με ένα μέσο όρο που φτάνει τα 749.974 tweets κειμένων του κάθε μήνα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 150.000 άρθρα 10 μεγάλων βρετανικών ειδησεογραφικών οργανισμών.

Ο αριθμός που συγκεντρώνει το BBC αντιστοιχεί σε ποσοστό 55,9% όλων των tweets

με συνδέσμους σε αυτούς τους 10 ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Το BBC έρχεται δεύτερο στα στοιχεία που αφορούν στο Facebook, πίσω από τη Mail Online που είναι η πιο διαδεδομένη βρετανική πηγή ειδήσεων εκεί. Η Mail Online, που δημοσιεύει το μεγαλύτερο αριθμό ειδήσεων από τους 10 οργανισμούς, έρχεται τέταρτη στο Twitter, πίσω από το BBC, τον Guardian και την Telegraph.

Ο Guardian έρχεται τρίτος στο Facebook. Το ένα πέμπτο των tweets του μήνα που κοινοποιούν ειδήσεις βρετανικών media οδηγούν στον Guardian, ενώ στο Facebook ο Guardian συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των αντίστοιχων συνδέσμων.

Ο Guardian που παρουσίασε την καινούργια του εφαρμογή για τη δικτύωση στο Facebook τον περασμένο Σεπτέμβριο εκτιμά ότι η κίνηση από τα social media προς την ιστοσελίδα του θα αυξηθεί και θα ξεπεράσει την αντίστοιχη που εισπράττει από την κοινή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Η έρευνα (τα πλήρη στοιχεία της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ) πραγματοποιήθηκε από την Rippla.com, μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί την κίνηση των ειδησεογραφικών οργανισμών στα social media. Έγινε από τον Νοέμβριο 2011 έως τον Μάιο 2012 και περιελάμβανε επίσης την Telegraph, το Sky News, τον Independent, το Reuters, το C4 News, την E. Standard και τους Financial Times.

Αξιοσημείωτο της έρευνας είναι επίσης και ότι οι 3 πρώτοι οργανισμοί -BBC News, Guardian και Mail Online- έχουν συνολικά 6 φορές περισσότερους συνδέσμους στα social media απ’ ό,τι όλοι οι υπόλοιποι μαζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα