Αυθεντικό το βίντεο με τον Βαρουφάκη

Σύγχυση προκάλεσε η «ομολογία» του παρουσιαστή του σατιρικού προγράμματος Neo Magazin Royale του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF, ότι το επίμαχο βίντεο με το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, είναι… δάκτυλος της εκπομπής!

Το ZDF, επισήμως επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι η παραδοχή του Neo Magazin Royale για

το «πειραγμένο» βίντεο ήταν μία καλοστημένη φάρσα…

Ο διευθυντής προγράμματος του δικτύου, Νόρμπερτ Χϊμλερ, δήλωσε στο Spiegel, ότι «θα πρέπει να είμαστε αναγκασμένοι να αποδεικνύουμε στο μέλλον ότι το Neo Magazin Royale είναι μία σατιρική εκπομπή. Ο Μπέμερμαν είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να θεωρηθεί ποτέ άνκορμαν του καθημερινού δελτίου ειδήσεων».

Λίγη ώρα αργότερα ο Μπέμερμαν ανέβασε στον προσωπικό του κανάλι στο youtube, ένα βίντεο, όπου παρουσιάζεται ο ίδιος να λέει: «Το δικό μας βίντεο είναι 100% αληθινό. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ψεύτης. Σε ένδειξη καλής θέλησης αλλά και ως κίνηση ειλικρινούς μετάνοιας προς τους Ευρωπαίους φίλους μας, θα έπρεπε ο Γκίντερ Γιάουχ και η εφημερίδα Bild να εγκαταλείψουν αμέσως και εθελοντικά την Ευρωζώνη. Ο υπαινιγμός ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο από εμάς είναι απόλυτα αβάσιμος. Εμείς ποτέ δεν θα δίναμε τόσο ασυνείδητα αξία στην γελοιότητα των απαραίτητων και αναγκαίων συζητήσεων στα δημοσιογραφικά πάνελ, καθώς και όσων διάγουν με σοβαρότητα τις συζητήσεις αυτές, περί ενός εδώ και δύο χρόνια σηκωμένου μεσαίου δαχτύλου, αποκομμένου από το σύνολο ενός βίντεο»

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι το προτεταμένο δάκτυλο του κ. Βαρουφάκη είναι αληθινό και υποστηρίζει πως το απόγευμα το ZDF «θα πει όλη την αλήθεια».

Το χρονικό μίας μπλόφας…
Όλα άρχισαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης, ARD και την εκπομπή του Γκίνταρ Γιάουχ, το βίντεο στο οποίο ο υπουργός εμφανίζεται να κάνει τη χειρονομία προς τη Γερμανία, πρκαλώντας μπαράζ «εκρήξεων» στο εσωτερικό της χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά από τον Γιάουχ για το επίμαχο βίντεο, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι «ήταν κατασκευασμένο».

Και έρχεται χθες ο παρουσιαστής του Neo Magazin Royal, Γιαν Μπέμερμαν, ο οποίος ανήρτησε βίντεο από την εκπομπή του στο YouTube και περιγράφει ότι το αντίστοιχο του Γιάνη Βαρουφάκη είναι όντως κατασκευασμένο… από την εκπομπή του για να «τρολάρει» το ARD.

«Ποιος άλλος θα σκεφτόταν να κάνει κάτι τέτοιο; Ο μόνος που μπορώ να φανταστώ είναι ένα δημόσια χρηματοδοτούμενο σόου «χαμένων» (loser show). Και αυτό έγινε», ανέφερε ο Μπέμερμαν.

Το «παραποιημένο βίντεο», που προκάλεσε αντιδράσεις στη Γερμανία αφότου προβλήθηκε στο τοκ σόου του Γιάουχ, ήταν από ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ζάγκρεμπ, το Μάιο του 2013, αρκετό καιρό πριν, δηλαδή, αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Οικονομικών.

Ωστόσο, ο Μπέμερμαν δεν παραδέχθηκε ότι παραποίησε το ηχητικό μέρος της ομιλίας, στην οποία ο Βαρουφάκης ακούγεται να λέει στα αγγλικά ότι πιστεύει πως το καλύτερο θα ήταν (η προηγούμενη) κυβέρνηση να «υψώσει το δάχτυλο στη Γερμανία και να πει: Ωραία, τώρα λύστε μόνοι σας το πρόβλημα».

Σε διάλογο που έχει ανοίξει στο hashtag #varoufake σχολιαστές έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση το βίντεο του Μπέμερμαν, λέγοντας ότι το βίντεο με το υψωμένο δάχτυλο του Βαρουφάκη είναι το αυθεντικό.

Ο Μπέμερμαν περιλαμβάνει στο βίντεό του στο YouTube πλάνα από τα παρασκήνια για το πώς εκείνος και η ομάδα του παραποίησαν το βίντεο του Βαρουφάκη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, καθώς και έναν σωσία του υπουργού.

Προβληματισμό θα έπρεπε να προκαλέσει το γεγονός ότι στη διάρκεια της «παραδοχής» για το παραποιημένο βίντεο ακούγονται τα γέλια του ακροατηρίου, αλλά και η επισήμανση του παρουσιαστή στους θεατές ότι είναι στη δική τους ευχέρεια να επιλέξουν αν πιστεύουν ότι είναι παραποιημένο.

Επεσήμανε, παράλληλα την πολιτική αναταραχή που προκάλεσε στη Γερμανία ένα βίντεο από το 2013, πολύ πριν ο Βαρουφάκης αναλάβει το ελλληνικό ΥΠΟΙΚ. «Πράγματι χτυπά (ευαίσθητες) χορδές. Ετσι λειτουργούμε εμείς οι Γερμανοί. Όταν ένας Έλληνας μας δείχνει αυτό το δάχτυλο, φρικάρουμε εντελώς», τόνισε ο παρουσιαστής. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Γιάουχ, πρόσθεσε ότι δεν πείραξαν από μόνοι τους το βίντεο, αλλά απλά πήραν το περιεχόμενο και έδωσαν στον Βαρουφάκη αυτό που θα μπορούσε να εξοργίσει το μέσο Γερμανό.
Πηγή ethnos.gr

The post Αυθεντικό το βίντεο με τον Βαρουφάκη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα