Άδεια τα ταμεία του ΕΔΟΕΑΠ – Με δανεικά η πληρωμή των συντάξεων τον Μάρτιο

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο ΕΔΟΕΑΠ , το ταμείο υγείας και επικούρησης των εργαζόμενων στα ΜΜΕ μετά το PSI που ζημίωσε τον οργανισμό κατά 90 εκ.ευρώ αλλά και λάθη διαχείρισης που βαραίνουν την προηγούμενη διοίκηση . Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Πάνος Σόμπολος ζήτησε ένεση ρευστότητας ύψους 2,4 εκ ευρώ από το ταμείο κύριας ασφάλισης ΕΤΑΠ- ΜΜΕ προκειμένου

να καλύψει τις υποχρεώσεις του μηνός Μαρτίου ( καταβολή επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ, δαπάνες περίθαλψης καθώς και πληρωμή γιατρών και υπαλλήλων) . Το ΔΣ του ΕΤΑΠ αποφάσισε να προκαταβάλει στις αρχές Μαρτίου την κατανομή του αγγελιοσήμου του μηνός Ιανουαρίου σε όλους τους δικαιούχους ασφαλιστικούς φορείς ,προκειμένου να διευκολύνει τον ΕΔΟΕΑΠ.

Το πρόβλημα ρευστότητας ωστόσο θα συνεχίσει να ταλανίζει τον οργανισμό και τους επόμενους μήνες . Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 28η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ , στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Σ.Ε.Φ. – Αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ όπου θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

Το ΔΣ του ταμείου έθεσε πριν λίγες μέρες αυτά τα θέματα στον αναπληρωτή υπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα ασφαλιστικά Ταμεία των σκληρά εργαζομένων ανθρώπων των Μ.Μ.Ε., που πλήττονται από υψηλότατο ποσοστό ανεργίας και την κρίση . Τόνισε επίσης ότι θα διασφαλίσει το βασικό έσοδο των ταμείων του Τύπου , το αγγελιόσημο παρότι οι δανειστές έχουν θέσει θέμα κατάργησής του.
Πηγή protothema.gr

The post Άδεια τα ταμεία του ΕΔΟΕΑΠ – Με δανεικά η πληρωμή των συντάξεων τον Μάρτιο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα