Ανταρσία στο κόμμα της Μέρκελ για το ελληνικό πρόγραμμα

Σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας τηρούν οι σκληροπυρηνικοί των Χριστιανοδημοκρατών της Ανγκελα Μέρκελ πριν από τηψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), ομάδα στελεχών του CDU ζητούν από τους βουλευτές του

κόμματος να τηρήσουν σκληρή στάση. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο συναντήσεων προκειμένου να πείσει τους βουλευτές της συντηρητικής παράταξης να υπερψηφίσουν την Παρασκευή την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Πριν λίγες ώρες συναντήθηκε με τους βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης στις τάξεις της οποίας υπάρχουν και οι πιο πολλοί αντιρρησίες.

Κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι πολύ δύσκολη ήταν για τον κ. Σόιμπλε και η χθεσινοβραδινή συνάντηση με τους βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών, όπου ο Γερμανός υπουργός δέχθηκε πολλές επιθέσεις από βουλευτές που εκφράζουν έντονες αντιδράσεις, αν και εκτιμάται ότι θα υπερψηφίσουν την παράταση.

«Δίνοντας απλά παράταση του προγράμματος βοήθειας χωρίς όρους θα ρίξουμε νέο χρήμα» προειδοποίησε ο επικεφαλής της επιτροπής του CDU Κουρτ Λάουκ καθώς και ο γενικός γραμματέας Βόλφγκανγκ Στάιγκερ.

Στην ίδια γραμμή, ο βαυαρός πολιτικός Νταβίντ Μπέντελς που ζήτησε από την Βουλή να καταψηφίσει την συμφωνία. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε με συνέντευξή του στην Handelsblatt την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Πάντως δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα κατά την ψηφοφορία για την συμφωνία. Το CDU και το SPD διαθέτουν άνετη πλειοψηφία 504 εδρών στην Κάτω Βουλή.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Ανταρσία στο κόμμα της Μέρκελ για το ελληνικό πρόγραμμα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
antarsia komma
Τυχαία Θέματα