Το νέο σπίτι της ΑΕΚ!

800 προσκλήσεις μοιράστηκαν για την παρουσίαση των σχεδίων της «Αγίας Σοφίας».

Το παλάτι της ΑΕΚ, θα παρουσιαστεί σε μια βίρτουαλ έκδοση και θα γίνει περιήγηση στον αγωνιστικό χώρο, τα δύο μουσεία για την ομάδα και την προσφυγιά, στις σουίτες, τις εξέδρες και φυσικά τον περιβάλλοντα ζώρο.

Το γήπεδο θα έχει 34.000 θέσεις, θα είναι τεσσάρων αστέρων, με 40 σουίτες που θα πάρουν τα ονόματα μεγάλων μορφών της ιστορίας της ΑΕΚ, 5 διαφορετικούς

τύπους καθισμάτων, ενώ οι θέσεις πάρκινγκ θα είναι 1.200 υπαίθριες και 400-500 υπόγειες.

Το γήπεδο θα καλύπτει έκταση περίπου 65.000 τ.μ., ενώ τα μουσεία θα έχουν έκταση 950 τ.μ. το καθένα.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ένα πεζοδρόμιο, το οποίο θα ενώνει τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού με το γήπεδο και θα ονομαστεί «οδός ΑΕΚ», όπου κατά μήκος της και στα πλάγια θα υπάρχουν στιγμιότυπα από την ιστορία της ΑΕΚ και την προσφυγιά.

Το κόστος ανέρχεται στα 65 εκ. ευρώ και δεν αναμένεται να χρειαστεί δάνειο, αφού θα γίνει ΑΜΚ κατά 30 εκ. ευρώ στη «Δικέφαλος 1924», υπάρχουν τα 20 εκ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, τα μισά έσοδα των εισιτηρίων διαρκείας πλην των ανέργων, ο ειδικός λογαριασμός που θα ανοίξει και θα μπορεί κάθε φίλαθλος να συμμετέχει στην ΑΜΕΚ κατά 10 ευρώ και από την ονοματοδοσία του γηπέδου, που θα φέρουν επίσης ένα μεγάλο έσοδο.

Τα έργα θα ξεκινήσουν τον προσεχή Φλεβάρη και το γήπεδο θα είναι στην διάθεση της ομάδας την σεζόν 2015-2016.

The post Το νέο σπίτι της ΑΕΚ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα