Exit poll στη Γαλλία: Πρωτιά για το Εθνικό Μέτωπο της Λε Πεν με 24%-26%

Πρώτο κόμμα στις ευρωκάλπες της Γαλλίας αναδεικνύεται σύμφωνα με τα exit poll, το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λε Πεν, με ποσοστό που κυμαίνεται από 24%-26%.

Δεύτερο έρχεται το κεντροδεξιό UMP του Νικολά Σαρκοζί, ενώ τρίτο είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ με 14%-15%.

To κεντρώο l’UDI-Modem

συγκεντρώνει 9%-10% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 9%-9,5%.

Το Εθνικό Μέτωπο κατήγγειλε σήμερα «τα πολλά προβλήματα» στη διεξαγωγή των ευρωεκλογών στη Γαλλία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραποιεί με τους πιο ειδεχθείς τρόπους την ψήφο των Γάλλων».

«Το υπουργείο Εσωτερικών επέλεξε να εμποδίσει τη νίκη του Εθνικού Μετώπου απλώς απαγορεύοντάς του να εκπροσωπηθεί σε κάποιες περιοχές» της χώρας, αναφέρει το FN σε ανακοίνωσή του.

Η Μαρίν Λεπέν καταγγέλλει συγκεκριμένα «την έλλειψη ψηφοδελτίων του Εθνικού Κόμματος» ή «την ύπαρξη ψηφοδελτίων του FN που δεν αντιστοιχούσαν στην εκλογική περιφέρεια του εκλογικού κέντρου» όπου εντοπίστηκαν σε πολλές περιοχές.

«Οι πολλές αντιξοότητες μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η νοθεία είναι μαζική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Αυτός ο εφευρετικός χειρισμός της ψήφου των Γάλλων πρέπει να σταματήσει αμέσως και οι νομάρχες πρέπει να κάνουν τα πάντα (. . .) ώστε να μεταφερθούν σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας τα ψηφοδέλτια του Εθνικού Κόμματος».

Το FN σημειώνει ότι μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας θα ζητήσει «να πέσει φως στους χειρισμούς του καθεστώτος».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα