169 λέξεις για τα ΜΜΕ από τον Αλέξη Τσίπρα

Πολύ κακό για το τίποτα οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης

Για ένα κόμμα που ως αντιπολίτευση τα ΜΜΕ ήταν αιχμή του δόρατος, που συγκρούστηκε με κανάλια και ιδιοκτήτες χωρίς να φοβάται τις συνέπειες, που κατήγγειλε δημοσιογράφους και επέβαλλε εμπάργκο σε εκπομπές και πρωτοστάτησε κατά του «μαύρου» στην ΕΡΤ… Θα περίμενε κανείς όταν γίνει κυβέρνηση – τουλάχιστον, να συνεχίσει στο ίδιο συγκρουσιακό μοτίβο! Αντίθετα, προς έκπληξη πολλών και μάλιστα θετική, δεν συνέβη, αφού οι προγραμματικές δηλώσεις της

κυβέρνησης Τσίπρα περιορίστηκαν στα αυτονόητα. Δηλαδή από μια ομιλία 7.246 λέξεων που εκφώνησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, μόλις οι 169 λέξεις αφορούσαν στα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ! Αναφέροντας αυτό που όλοι ανέμεναν για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, αλλά και για την επανασύσταση της ΕΡΤ, ενώ δήλωσε ότι θα εφαρμόσει ένα θεσμικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει για τον έλεγχο των οικονομικών των ΜΜΕ, βάζοντας τέλος στα χαριστικά δάνεια με αδιαφανείς όρους! Για το τελευταίο, όπως είναι ήδη γνωστό, είχε φροντίσει εδώ και πολύ καιρό η Black Rock! Επίσης η επαναπροκήρυξη των αδειών δεν πρόκειται να επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή στον ραδιοτηλεοπτικό χάρτη, ενώ αντίθετα θα προστατεύσει τις επενδύσεις και οι κυβερνήσεις θα πάψουν επιτέλους να χρησιμοποιούν τις άδειες ως μοχλό πίεσης!

Τέλος ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης – όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή «Να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ τραπεζών, πολιτικού συστήματος και μιντιακού κατεστημένου» μένει να δούμε στην πράξη τι εννοεί και πώς θα το επιβάλει. Διότι στην ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όταν κλήθηκε να εξειδικεύσει, επανέλαβε τα ίδια με τον πρωθυπουργό, ενώ η φράση του «Τέλος στα δάνεια άνευ εγγυήσεων» ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως!

The post 169 λέξεις για τα ΜΜΕ από τον Αλέξη Τσίπρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα