Ζωή: Δεν έδωσα τα κλειδιά της βουλής στους δανειστές

Την υπερηφάνεια της που δεν παρέδωσε, όπως είπε, τα κλειδιά και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές, εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τον πρώην σύντροφό της στον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, παραδίδοντάς του το απόγευμα σήμερα, την Προεδρία της Βουλής.

Ο νέος

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, απάντησε στην απερχόμενη Πρόεδρο ότι επί τη ευκαιρία της επίσημης και θεσμικής συνάντησης για την παράδοση της Βουλή, δεν επιθυμεί να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, και σημείωσε πως «όλα έχουν καταγραφεί, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας για όλους μας, ως πρόσωπα, ως συλλογικότητες, ως κόμματα, ως θεσμικούς ρόλους, …, και θα κριθούμε, πράγματι, και κρινόμαστε καθημερινά κατ’ αρχήν από το λαό μας κι ύστερα κάποια στιγμή και από την Ιστορία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, που μίλησε πρώτα ως παραδίδουσα την Προεδρία, είπε πως είναι για αυτήν ξεχωριστή τιμή που η ολοκλήρωση της θητείας της στην προηγούμενη Βουλή θεωρήθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση των μνημονίων.

Παρέδωσε στον κ. Βούτση το έργο επιτροπών και εργασιών της Βουλής της προηγούμενης περιόδου, υποδεικνύοντας όμως ότι οι εργασίες αυτές «πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού».

Συγκεκριμένα, του παρέδωσε την Έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Οφειλές, καθώς επίσης και την Προκαταρκτική και την Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Ακόμα, η κ. Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε τον διάδοχό της ότι του άφησε στο γραφείο του – «για να μην σας παραδίδω περισσότερα ογκώδη έγγραφα» - και την Έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, αλλά και την Έκθεση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που επίσης ανασύρθηκε στην προηγούμενη περίοδο.

Ο Νίκος Βούτσης άρχισε την αντιφώνησή του με την επισήμανση ότι «τρεις φορές ο λαός μας εκλήθη μέσα σε επτά μήνες, και ιδιαίτερα την τελευταία φορά μετά γνώσεως, με όλα τα θέματα γνωστά, επιχειρηματολογημένα κι απολύτως αποσαφηνισμένα, να δώσει την εντολή, να δώσει την πυξίδα, σε δυνάμεις οι οποίες θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά, έτσι ώστε να ασκηθεί η λαϊκή κυριαρχία μέσα σ’ αυτή τη Βουλή».

Ιδιαίτερα για το θέμα των γερμανικών Επανορθώσεων και Αποζημιώσεων, τόνισε πως ταυτόχρονα με την συνέχιση του σχετικού έργου των κοινοβουλευτικών επιτροπών, η ελληνική Κυβέρνηση, η οποία έχει και την εντολή, όπως είπε, να διαπραγματευθεί για τα θέματα που αφορούν τώρα τη Συμφωνία και το ζήτημα του χρέους, «θα λάβει υπόψη της και θα πρέπει να λάβει υπόψη της όλα τα ντοκουμέντα και όλα τα τεκμήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας».

«Από εκεί και πέρα – συνέχισε - δεν θα ήθελα, επί τη ευκαιρία της σημερινής μας επίσημης και θεσμικής συνάντησης, να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, διότι είναι αλήθεια ότι στο προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν μερικές εκφράσεις οι οποίες θα οδηγούσαν σε οξύτατες αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο, όλα έχουν καταγραφεί, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας για όλους μας, ως πρόσωπα, ως συλλογικότητες, ως κόμματα, ως θεσμικούς ρόλους και εν συνόλω για τη Βουλή».

Και κατέληξε:

“Θα κριθούμε, πράγματι, και κρινόμαστε καθημερινά κατ’ αρχήν από το λαό μας κι ύστερα κάποια στιγμή και από την Ιστορία. Όπου χρειαστεί να βρεθούμε αρωγοί, κατά τη συνείδησή μας και κατά τις συλλογικές και όχι μόνο προσωπικές μας αποφάσεις, θα είμαστε παρόντες και παρούσες. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Και σας ευχαριστώ».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα