Ιδού οι προτάσεις των εκπαιδευτικών στον Υπουργό Παιδείας (pics)

Υπόμνημα με τις θέσεις του παρέδωσαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Ικανοποίηση Χαμπιαούρη - Στον ΠτΔ οι προτάσεις των εκπαιδευτικών

Στο υπόμνημα μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για μη απόσυρση των αποφάσεων που λήφθηκαν στις 4 Ιουλίου από το Υπουργικό στο σχετικό υπόμνημα που τους έχει αποστείλει ο Υπουργός Παιδείας.

Επίσης, κάνουν λόγο ότι το υπόμνημα του Υπουργείου παρουσιάζει

μια «πλασματική, αρνητική εικόνα» για τους εκπαιδευτικούς, με «αναληθή, παραπλανητικά στοιχεία», κατηγορώντας τον Υπουργό ότι δεν έχει τη βούληση να επιλύσει την παρούσα κρίση αλλά κωλυσιεργεί.

Στις πιο κάτω εικόνες παρατίθενται οι παρατηρήσεις και οι εναλλακτικές προτάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων στον Υπουργό Παιδείας, αφού έχουν μελετήσει το υπόμνημα που τους έχει στείλει.

Εν τω μεταξύ, ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποδέχθηκαν την πρόσκληση και προσήλθαν στον διάλογο, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κος Χαμπιαούρης ανέφερε ότι η αποδοχή της πρόσκλησης αποδεικνύει τη θέληση όλων ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλώς και παράλληλα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για έναν εποικοδομητικό διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου.

Δείτε αυτούσιες τις παρατηρήσεις και προτάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων:

Απάντηση Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην επιστολή του Υπουργού Παιδείας

Έντιμε κύριε,

Σε απάντηση της επιστολής σας, ημερομηνίας 17 Αυγούστου 2018, σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις των συλλογικών μας σωμάτων. Ειδικότερα επισυνάπτουμε:

1. Τις θέσεις/σχόλια/παρατηρήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για την Επιστολή που μας αποστείλατε στις 17 Αυγούστου 2018, σε σχέση με την κρίση στον τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

2. Τις εναλλακτικές μας προτάσεις για την εξεύρεση αριθμού θέσεων οι οποίες θα λειτουργήσουν αντισταθμιστικά προς τα μονομερή μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επαναβεβαιώνουμε, τη βούλησή μας για την επίτευξη του κοινού στόχου της ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και για την έναρξη θεσμικού διαλόγου για συζήτηση και λήψη συναινετικών αποφάσεων σε σχέση με τον εξορθολογισμό του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος, αναβαθμίζοντάς το ποιοτικά στη βάση εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών κριτηρίων προς όφελος των παιδιών.

Ευελπιστούμε, ότι οι εναλλακτικές μας προτάσεις θα αποτελέσουν τη βάση για αντιμετώπιση του αδιεξόδου στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης το οποίο, δυστυχώς, διαφαίνεται να εμπεδώνεται.

Ευχαριστούμε και διατελούμε,

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, Ο Πρόεδρος ΟΛΤΕΚ, Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔ,
(Υπ.) Γιάννος Σωκράτους (Υπ.) Παναγιώτης Λυσάνδρου (Υπ.) Φίλιος Φυλακτού

Θέσεις/σχόλια/παρατηρήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για την Επιστολή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της 17ης Αυγούστου 2018, σε σχέση με την κρίση στον τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης

Δείτε αναλυτικά εδώ τις θέσεις/σχόλια/παρατηρήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για την Επιστολή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της 17ης Αυγούστου 2018, σε σχέση με την κρίση στον τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης

Εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δείτε τις θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ αναλυτικά εδώ

Εισηγήσεις ΠΟΕΔ για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δείτε εδώ αναλυτικά τις εισηγήσεις ΠΟΕΔ για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Εισηγήσεις της ΟΛTEK για αντιμετώπιση της κρίσης στο χώρο της Εκπαίδευσης

Με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018 και τις συναντήσεις που ακολούθησαν με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού την 1η Αυγούστου 2018 και με τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στις 2 Αυγούστου 2018, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να επέλθει περιορισμός των εκπαιδευτικών αναγκών και εξοικονόμηση θέσεων στους πιο κάτω τομείς, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης:

1. Μετάταξη μόνιμων Εκπαιδευτικών που πλεονάζουν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους μαθητές/-τριες. Νοείται ότι από την όποια μετάταξη δεν θα επηρεάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εν λόγω εκπαιδευτικών.

2. Αναστολή του Προγράμματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τους Β/Δ, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

3. Κάλυψη των πρόωρων αφυπηρετήσεων, οι οποίες σύμφωνα με στοιχεία που μας δόθηκαν από τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, είναι τουλάχιστον τρεις (3).

4. Σχέδιο Πρόωρης Αφυπηρέτησης Εκπαιδευτικών: Παροχή κινήτρων για πρόωρη αφυπηρέτηση εκπαιδευτικών (βλ. κατάργηση σχετικών επιβαρύνσεων).

5. Έγκριση δέκα (10) νέων θέσεων που αποτελούν πρόσθετες ανάγκες για την ομαλή λειτουργία των Ειδικών Σχολείων.

6. Έγκριση είκοσι (20) περίπου θέσεων Εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα ΜΙΕΕΚ, τα οποία ανήκουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι πιο πάνω εισηγήσεις θεωρούμε ότι είναι δυνατόν να υποβοηθήσουν την προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα