Ύψιστη προτεραιότητα η εθνική πολιτική κατά των ναρκωτικών

Η κυπριακή Κυβέρνηση έθεσε ως θέμα υψίστης προτεραιότητας τη διαμόρφωση και την εφαρμογή μιας εθνικής πολιτικής για την πρόληψη της χρήσης και διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των χρηστών, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου στο φιλανθρωπικό δείπνο του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας.

Η Υπουργός ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για τη μέχρι σήμερα σημαντική συνεισφορά του στον τομέα της πρόληψης της χρήσης ουσιών εξάρτησης, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του κράτους, όπως αυτή εκφράζεται από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου.

"Μέσα από την επαφή και τη συνεργασία τους με τους δήμους και τις κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας παρέχουν προγράμματα, όπως βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις, εκδηλώσεις και πολλά άλλα, με στόχο την πρόληψη της χρήσης ουσιών εξάρτησης" είπε.

Στο χαιρετισμό της, που διάβασε εκ μέρους της ο Α’ Λειτουργός των Κοινωνικών Υπηρεσιών Ευτύχιος Χατζηχριστοδούλου, η Υπουργός είπε ότι στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία, η χρήση των ναρκωτικών ουσιών αποτελεί μια οδυνηρή πραγματικότητα, με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις της κατάχρησης και της εξάρτησης στα άτομα, στην οικογένεια και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

`Το πρόβλημα των ναρκωτικά, όπως και όλα τα κοινωνικά προβλήματα, μεταλλάσσεται ανάλογα με τη συνεχή κοινωνική εξέλιξη. Η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση στις νέες τάσεις του προβλήματος αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία μιας επιτυχημένης πολιτικής πρόληψης` είπε.

Όλες οι δράσεις που περιλαμβάνονται στην Εθνική Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή Χρήση Αλκοόλ 2013-2020, αποσκοπούν στην ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων και στη μεταξύ τους συνεργασία προς τον σκοπό αυτό, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συμμετέχει τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση αυτής της Εθνικής Στρατηγικής και ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στοχεύουν στον έγκαιρο εντοπισμό και παραπομπή χρηστών στις κατάλληλες υποστηρικτικές υπηρεσίες, παρέχοντας παράλληλα συστηματικές υπηρεσίες στήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Περαιτέρω, η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, όπου αρμόζει, παρέχει οικονομική στήριξη σε χρήστες ή πρώην χρήστες.

"Είναι καθήκον όλων μας να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, που μέσα από τις δράσεις τους παρέχουν σημαντικό έργο στον τομέα αυτό" είπε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα