ΥΠΠ–ΟΛΤΕΚ συζήτησαν το ωρολόγιο πρόγραμμα μέσης εκπαίδευσης

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της μέσης γενικής εκπαίδευσης βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή και της Οργάνωσης Λειτουργών Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΤΕΚ «κυρίαρχο θέμα ήταν η πρόσφατη αναίρεση των συμφωνηθέντων από πλευράς του ΥΠΠ για το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης αναφορικά με το μάθημα των Γραφικών Τεχνών».

«Σε μια έντονη αλλά συνάμα τεκμηριωμένη παρουσίαση, η ΟΛΤΕΚ εξήγησε στον κ. Υπουργό γιατί θεωρεί την εν λόγω

ενέργεια απόλυτα εσφαλμένη και επιβλαβή», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στα πλαίσια όμως της διαχρονικά εποικοδομητικής στάσης της ΟΛΤΕΚ έγιναν και εναλλακτικές εισηγήσεις, ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη θεραπεία του προβλήματος».

Εκφράζεται η ελπίδα ότι «θα έχουμε σύντομα τη θετική απάντηση του κ. Υπουργού που θα λύσει το πρόβλημα και θα διαφυλάξει ταυτόχρονα την εργασιακή ειρήνη κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Παράλληλα, αναφέρεται, συζητήθηκε η ανάγκη «ουσιαστικής διαφοροποίησης της φιλοσοφίας των διδασκομένων μαθημάτων». Αυτό, σημειώνεται, «κρίνεται απαραίτητο έτσι ώστε να αναδεικνύονται και να αξιοποιούνται οι πραγματικές δυνατότητες των μαθητών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα