Άρση της αδικίας ζητά από τον Ντράγκι ο ΣΥΚΑΛΑ

Την άρση της αδικίας για τους κουρεμένους καταθέτες ζητά από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ), ενώ διατυπώνει παράλληλα αίτημα διορισμού ατόμου ή ομάδας για που θα συναντηθεί με τον σύνδεσμο για ανταλλαγή απόψεων στο θέμα.

Σε επιστολή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Άδωνις Παπακωνσταντίνου, ο Σύνδεσμος συγχαίρει τον κ. Ντράγκι για τη στάση του να μην προχωρήσει με απομείωση καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς είναι

άδικη η «κατάσχεση» καταθέσεων Ευρωπαίων πολιτών που άφησαν τα χρήματά τους στις τράπεζες, αντί να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό.

Γίνεται παράλληλα λόγος για «ευρωπαϊκό `έγκλημα` που έλαβε χώρα με τη δικαιολογία ότι το Eurogroup/ η Ευρώπη ήθελε να τιμωρήσει τους Ρώσους ολιγάρχες και όλους όσους ήταν αναμεμειγμένοι σε ξέπλυμα χρήματος/παράνομες δραστηριότητες».

Ο σύνδεσμος διερωτάται κατά πόσο έχει διερωτηθεί ο οποιοσδήποτε στην Ευρώπη για τις «παράπλευρες απώλειες και για το πόσοι αθώοι Ευρωπαίοι (Κύπριοι) πολίτες έχουν πληρώσει στην πραγματικότητα το τίμημα».

Προστίθεται ότι στις επαφές του με τα κόμματα, την Κεντρική Τράπεζα τις Κύπρου, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χαμηλόβαθμους αξιωματούχους της Τρόικας «ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο».

Ο σύνδεσμος λέει τέλος ότι «το ποσό που `κατασχέθηκε` από τους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας φαίνεται ότι κατασχέθηκε από την ΚΤΚ», ενώ κάνει λόγο για απογοήτευση των πολιτών προς το πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, την ΚΤΚ και την ΕΚΤ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα