Υποβαθμίζει την κρίση Λευκωσίας-Μόσχας το Προεδρικό (vid)

«Δεν υπάρχει κρίση». Με αυτές τις τρεις λέξεις το Προεδρικό διαψεύδει τα περί προβλημάτων στις σχέσεις Μόσχας - Λευκωσίας λόγο της υπόθεσης Browder.

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τον Πρέσβη της Ρωσίας Στανισλάβ Οσάτσι και όπως να τονίστηκε, έχει υπάρξει υπερβολή στο τρόπο που έχει αποδοθεί το θέμα στα ΜΜΕ.

Το Προεδρικό ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα είναι καθαρά της δικαστικής εξουσίας και δεν έχει καμία ευθύνη το ίδιο.

Όπως είναι γνωστό προσφάτως

η Μόσχα ζήτησε άδεια για να αποστείλει στη Κύπρο ανακριτές ώστε να παραλάβουν έγγραφα για εταιρείες συνδεδεμένες με τον Browder, οι οποίες σχετίζονται με αγορά μετοχών της Gazprom.

O Bill Browder παρενέβη με αγωγή στο δικαστήριο ζητώντας σαν μην δοθούν τα στοιχεία καθώς η απαίτηση της Μόσχας έχει πολιτικά κίνητρα.

Ο κ. Οσάτσι ισχυρίστηκε πως ο Browder "έχει κλέψει πολλά χρήματα από τη ρωσική εταιρεία Gazprom και η χώρα του προσπαθεί να βρει την άκρη"

Τόσο οι αναφορές στο Sigma του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών όσο και οι δηλώσεις που έκανε ο πρέσβης της Ρωσίας στη Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, εμπεριέχουν κατά μια έννοια ένα στοιχείο εκβιασμού προς τη Λευκωσία.

O Στανισλάβ Οσάτσι έχει δηλώσει ότι "Ο Μπράουτερ αποτάθηκε στο δικό σας δικαστήριο κι εμείς νομίζουμε πως παραμονές της επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη, αυτό είναι κάπως όχι και τόσο καλό για τις διμερείς μας σχέσεις".

Ωστόσο η Λευκωσία διασκεδάζει τις εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη ποινική υπόθεση και την αποσυνδέει από την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα και την αναμενόμενη συνάντηση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ταξίδι στη Μόσχα κρύβει πολλές και σημαντικές συμφωνίες αλλά και μία μεγάλη "έκπληξη" όπως την χαρακτήρισαν οι ίδιες πηγές που προς το παρόν είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα